Pauluse kirikus laulavad akadeemilised naised

Sakala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koolidel on väljakujunenud tava käia jõulukuul üheskoos kirikus. Paalalinna kool, muusikakool ja kultuuriakadeemia on valinud oma jõulukirikuks Pauluse kiriku.
Koolidel on väljakujunenud tava käia jõulukuul üheskoos kirikus. Paalalinna kool, muusikakool ja kultuuriakadeemia on valinud oma jõulukirikuks Pauluse kiriku. Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandi Pauluse kirikus on 18. oktoobril kell 12 meeldiv võimalus kuulata musitseerimas Tartu ülikooli akadeemilise naiskoori vilistlaskoori.


Koor on asutatud 1992. aastal. Seal jätkavad Vaike Uibopuu juhatusel oma muusikaharrastust lauljad, kellest suurem osa on saanud koorikogemuse ülikooli akadeemilises naiskooris. Gustav Ernesaksa nimelisel naiskooride võistulaulmisel mullu sai koor B-kategoorias esimese koha ja kohustusliku laulu esitamise eripreemia ning Vaike Uibopuu nimetati parimaks dirigendiks.



Vaike Uibopuu on Eesti üldlaulupidude armastatud üldjuht ja mitme rahvusvahelise võistluse laureaat.



Pühapäevases koorimuusika pooltunnis esitab koor Leo Delibes’i, tänapäeva heliloojate Sandra Millikeni ja Javier Busto ning eesti heliloojate Alo Ritsingu ja Gustav Ernesaksa teoseid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles