Miss Kodutu tiitel läks 58-aastasele naisele

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Miss Homeless wins year free rent
 Brussels 2009/10/10 The 58 year old Therese Van Belle won the first Miss Homelesscontest. Reporterså©Wim Beddegenoodts
Miss Homeless wins year free rent Brussels 2009/10/10 The 58 year old Therese Van Belle won the first Miss Homelesscontest. Reporterså©Wim Beddegenoodts Foto: /

Belgias Brüsselis toimus kodutute naiste iludusvõistlus Miss Kodutu.

Selle võitis 58-aastane Therese Van Belle, kes sai auhinnaks õiguse elada aasta aega ühes korteris tasuta, kirjutab AFP.

Ta edestas üheksat finalisti, kel nii palju õnne ei olnud.

Iludusvõistluse organiseerija Aline Duportail sõnas, et selle eesmärk oli kodutute probleemidele tähelepanu pööramine.

Naisõiguslased aga mõistsid sellise võistluse hukka.

«See on tõesti vihastav. See oli kurb paroodia naistelt, kelle elu on väga karm,» sõnas naisõigusaktivist Jacqueline Aubenas.

Võistluse eelvoorud kestsid kaks kuud. Sündmus tipnes finaaliga, kus üheksa finalisti pidi näitama catwalk`il kõndimise oskust ning demonstreerima omaloodud rõivaid.

«Iludusvõistlus aitas nende naiste elu paremaks muuta, nii mõnigi neist leidis uuesti enesekindluse end põhjast hakata välja rebima,» lisas korraldaja.

Teiseks tulnud 39-aastane Leonie Renier sõnas, et ta kaotas oma kodu ja kahe lapse hooldusõiguse, kuna hakkas narkootikume ja alkoholi tarvitama.

«See võistlus aitas mul end jälle kaunina tunda. Meie igapäevaelu möödub tänavatel ja seal ei ole selleks võimalust,» nentis Renier.

Kodutute naiste iludusvõistluse sponsoriteks olid kohalikud firmad, kaasa arvatud ka üks lillekauplus ja restoran.

Žürii valis võitjaks Therese Van Belle`i, kuna «ta on võitlejahing, kes ei ole alla andnud ning kes  tõsiselt soovib oma elujärge parandada».

Van Belle on kindel, et nüüd hakkab ta elus kõik paremini minema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles