Pressinõukogu andis Madissoni vastu õiguse rahvusringhäälingule

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uuenenud «Aktuaalne kaamera».
Uuenenud «Aktuaalne kaamera». Foto: ETV

Pressinõukogu arutas ERSP Taasasutava Kogu kaebust Eesti Rahvusringhäälingu peale ning otsustas, et rahvusringhääling ei rikkunud head


ajakirjandustava.

ERSP Taasasutav Kogu kaebas pressinõukogule 19. augusti «Aktuaalses Kaameras» eetris olnud ERSP taasasutamise kavast rääkiva uudise peale, vahendas pressinõukogu pressiesindaja.

Kaebaja leidis, et uudislõik oli üles ehitatud nii, et televaatajatele tekitati mulje, justkui oleks tegemist hukkamõistmist vääriva ettevõtmisega. Samuti kasutasid uudise autorid kaebaja hinnangul saatelõigus oma isiklikke arvamusi ja oletusi faktide pähe.

Rahvusringhääling vastas, et uudises esitatud kriitilised arvamused ERSP taasasutajate plaanide kohta ei kujuta endast süüdimõistvat otsust.
Rahvusringhääling lisas, et saatelõigus anti erinevate allikate info tasakaalustamiseks sõna ERSP Taasasutava Kogu esindajale Tiit Madissonile.

Pressinõukogu otsustas, et uudislõik oli tasakaalustatud ning sõna anti nii ERSP Taasasutava Kogu kritiseerijatele kui ka selle loojatele. Pressinõukogu hinnangul ei olnud antud uudises segamini faktid ja oletused, sest uudis põhines konkreetsetel allikatel ning uudislõigu autor vahendas vaid allikate sõnu ning ei avaldanud isiklikku arvamust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles