Hahni pubist saab kord nädalas džässiklubi

, muusikakriitik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väljast paistab C. F. Hahn Pubi ülatavalt tilluke.
Väljast paistab C. F. Hahn Pubi ülatavalt tilluke. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu džässisõpradel on nüüd põhjust rõõmustada: enam ei pea ootama igat teist reedet, mil elavat muusikat kuuleb Endla teatri džässiklubis, ega suve, mil regulaarseid kontserte korraldavad Jazz Café ja Ammende villa. Oktoobrist on lisandunud uus džässisõprade pesa – C. F. Hahni pubi Riia maanteel.


Armastatud näitleja Guido Kanguri eestvedamisel on jõudnud teostuseni ammune idee, et Pärnus võiks tegutseda analoogne iganädalane džässikohvik, nagu seda on Tallinnas Teatrikohvik, mida samuti Kangur veab. Juba esimene õhtu Pärnus tõestas, et mõttel on jumet. Olgugi et tavaliselt heidetakse Pärnu inimestele ette leiget džässihuvi, oli Hahni pubi 7. oktoobril uudistajaist tulvil. Kindlasti oli nende seas juhuslikke söömatulijaidki, aga ei puudunud tuttavad näod, kes pea igal Pärnu džässikontserdil kohal.



Endla Jazziklubi korraldaja Ülle Jantson oli samuti uut kohta üle vaatamas. Küsimusele, kas ta konkurentsi ei karda, vastas Jantson hoopis, et mida rohkem esinemispaiku, seda parem.



Veidi rohkem võiks uues kontserdikohas mõelda lava paiknemisele: praegu näeb esinejaid vaid murdosa laudkondadest. Samal ajal on see väga oluline, sest ilma muusikuid nägemata, nendega ühes rütmis hingamata jääb pool elamust saamata.



Seevastu esinejate nimekiri on igati soliidne. Väärika avalöögi andis Eesti noorema põlvkonna muusikute kollektiiv Ajavares. Bänd on oma suhteliselt lühikese tegutsemisajaga kogunud tuntust juba nii Eestis kui väljaspool, seda eelkõige oma äärmiselt põneva helikeele, suurepäraste muusikute, originaalloomingu ja eestikeelsete lauludega.



Suur osa kavas olnud lugudest pärineb Mingo Rajandi sulest, kes on Eesti üks vähestest naiskontrabassistidest. Bändi solist on Stockholmi kuninglikus muusikaakadeemias džässlaulu õppiv Liina Saar.



Homme astub Hahni džässiklubis üles Helin Mari Arder, edasi võib kuulda selliseid tuntuid muusikuid nagu Oleg Pissarenko, Tõnu Naissoo, Weekend Quitar Trio.



Džässiõhtud Hahni pubis toimuvad igal kolmapäeval, algavad argipäeva õhtule kohaselt üsna varakult ehk kell 19 ja on kõigile tasuta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles