Koer jäi kümnest miljonist dollarist ilma

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leona Helmsley koos koer Trouble`iga
Leona Helmsley koos koer Trouble`iga Foto: AP / Scanpix

USA miljardärile Leona Helmsleyle kuulunud koer Trouble jäi kohtu otsuse kohaselt talle testamendiga määratud kümnest miljonist dollarist (121 miljonit krooni) ilma ning peab leppima ainult kahe miljoni dollariga.

Kohtunik Reena Rothi arvates ei olnud vähihaigust põdenud naine testamenti tehes enam vaimselt terve ja selle tõttu määras päranduse ümberjagamisele, kirjutab The New York Post.

Naise 2,5 miljardi dollari (25 miljardit krooni) suurusest varandusest 12 miljonit dollarit (121 miljonit krooni) oli esialgu määratud ainult ta koerale.

Kuid nüüd peab koer loobuma kümnest miljonist dollarist (100 miljonit krooni), mis läheb kahe Helmsley lapselapse vahel jagamiseks ja osa sellest veel ka heategevuseks. Koerale jääb kaks miljonit dollarit (20 miljonit krooni).

Enamiku oma varandusest jättis naine heategevusorganisatsioonidele.

Oma vennale jättis Helmsley kümme miljonit dollarit klausliga, et vend hoolitseks koer Trouble`i eest.

Äkiliselt vaesunud Trouble asub väidetavalt salastatud paigas Floridas, kuhu loom viidi pärast seda, kui ta hakkas saama tapmisähvardusi.

Helmsley sai USAs tuntuks 1990. aastatel, kui teda  karistati maksupettuse eest. Siis anti naisele hüüdnimeks «kuri kuninganna». Helmsley väitis siis, et ainult vaesed ja lollid maksvad makse.

Leona Helmsley suri 20. augustil 2007, olles 87-aastane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles