Tagaotsitavat natsikurjategijat märgati Euro 2008 matšil

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Milivoj Asner
Milivoj Asner Foto: Internet

Austrias Euro 2008 matšil märkas natsikurjategijaid jahtiva Simon Wiesenthali keskuse esindaja rahvusvaheliselt tagaotsitavat sõjakurjategijat Horvaatia kohtumist jälgimas.

Interpoli tagaotsitavaks kuulutatud Milivoj Asnerit süüdistatakse Teise maailmasõja ajal toime pandud genotsiidis ja sõjakuritegudes, kirjutab The Telegraph.

 

Asner oli siis Horvaatias kõrge politseijuht ja natsirežiimi toetaja.

 

Praegu 95-aastane horvaat on väidetavalt elanud tagasihoidlikult Austrias Klagenfurtis ning enne Horvaatia mängu nähti teda veini joomas ja suhtlemas mängu vaatama tulnud horvaatidest jalgpallifännidega.

 

Asner on kõige tagaotsitavamate natsikurjategijate nimekirjas neljandal kohal ning Horvaatia on nõudnud Austrialt tema väljaandmist.

Austria võimud pole aga Asnerit välja andnud, viidates mehe väljakujunenud dementsusele.

Simon Wiesenthali keskuse juhi Efraim Zuroffi sõnul näitavad Asnerist tehtud fotod ja videod, et ta pole dementne ning selle tõttu pole takistust tema kohtu ette toomisel.

«Fotodel ja videodel on näha, et ta on täie tervise juures,» lausus Zuroff.

Milivoj Asnerit, kes kasutab ka nime Georg Aschner, süüdistatakse tuhandete juutide ja serblaste saatmises koonduslaagritesse.

Asneri enda kinnitusel pole ta inimsusevastaseid tegusid korda saatnud ning tal on õigus jalgpalli nautida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles