Raamat: prints Harry oleks võinud Afganistanis surma saada

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prints Harry
Prints Harry Foto: Reuters / Scanpix

Inglane Robert Jobson kirjutab oma raamatus «Harry's war: The true story of the soldier prince» (Harry sõda: sõjaprintsi tegelik lugu), et prints Harry oleks Afganistanis Talibani vastu sõdides võinud surma saada.

Jobsoni kinnitusel plahvatas printsist ainult 50 meetri kaugusel granaat, kirjutab News of the World.

 

«Harryl vedas. Granaat plahvatas tema asupaigale väga lähedal. Olukord oli karm ja sundis Briti sõdureid kiiresti tegutsema,» kirjutas Jobson.

 

Prints jõudis varjuda, kuid korraliku ohvitserina mõtles eelkõige sõduritele ning tellis haavatute minema transportimiseks Chinook helikopteri.

 

Nimetatud granaadiplahvatus toimus Helmandi provintsis MusQala lähistel selle aasta veebruaris.

 

Prints Harry elu tutvustavas raamatus seisab veel, et juba lapsena tundis sinivereline tõmmet ohtlike olukordade poole.

 

Näiteks sõitis väike prints seitsmeaastasena ta vanaemale, kuninganna Elizabeth II-le kuuluva Land Roveriga vastu majaseina.

 

Harry surus gaasi põhja, just siis, kui teda süles hoidnud turvamees püüdis poisile selgeks teha, et nüüd on aeg koju minna.

 

Briti kuningakoja teenijaskond kutsus Harryt väikseks rotveileriks, kuna prints sattus hüsteeriasse ja hakkas jalgu trampima, kui ta oma tahtmist läbi ei saanud suruda.



Kommentaarid
Copy
Tagasi üles