Rabarockil möllasid kired ja lõõmasid tunded

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rabarock 2008
Rabarock 2008 Foto: Ardi Ilves

Kui te arvate, et

Rabarock

on vaid pungimeeste ja karvakollide pärusmaa, siis eksite rängalt. Seekord oli kohal igat sorti karvaseid ja sulelisi, keda ei heidutanud ilm ega magamata ööd.

Üheks meeldejäävamaks showks oli kindlasti reedeõhtune Eläkeläiste ülesastumine peopaiga ööklubis, kus bändi Kotiteollisuus mehed porgandpaljastena gruupisid esitasid.

Näiteks tegi laulja-kitarrist Jouni Hynynen trummisoolo ühe kiilaka pealael, trummipulgaks enda suguelund.

Teise päeva hommikul rokkis unimütsid üles Los Bastardos Finlandeses. Rängast vihmasajust, mis kestis kogu laupäeva, ei lasknud end melomaanid loomulikult häirida.

Platsil möllasid kõrvuti nii roosad jänkud, geipaarid, nunnad, hevimehed, põdrad, lapsed, kui ka pensiokad.

Rahva ajas festivali lõpuks pööraseks Sparks ehk vennad Russell ja Ron Mael. Kõige soojema vastuvõtu sai loomulikult nende megahitt «When Do I Get To Sing My Way».

Neljandat aastat järjest Järvakandis toimunud festivalile tuli kohale ligi 18 000 karvast ja sulelist. Alates 2005. aastast on festivalile igal aastal kohale tulnud tuhandeid inimesi, et kuulata mitmeid artiste erinevatest riikidest. Sel aastal esines kokku 18 bändi kaheksast riigist.

Neist tuntumad: Sparks (USA), The Fall (UK), Danko Jones (CAN), Helloween (GER), Black Lips (USA), Electric Eel Shock (JPN), Pitchshifter (UK), Fujiya & Miyagi (UK), Truckfighters (SWE), Kotiteollisuus (FIN), Los Bastardos Finlandeses (FIN) ja Eestist Vaiko Eplik & Eliit, HU?, Silvi Vrait & Ultima Thule, Metsatöll, Psychoterror, Propeller, Compromise Blue.

Vaata ägedat pildigaleriid!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles