Septembris valitses telelaineid Kanal 2

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastakümneid tagasi omandasid eestlased soome keele kõnekeelena Soome televiisiooni vahendusel.
Aastakümneid tagasi omandasid eestlased soome keele kõnekeelena Soome televiisiooni vahendusel. Foto: Caro / Scanpix

Värske Emori uuring kinnitab, et endiselt on eestlaste vaadatuimaks telekanaliks Kanal 2, järgneb TV 3, millele väga napilt jääb alla ETV.


Pärast südasuvist mõõnaperioodi kerisid augustis-septembris vaatajanumbrid taas ülespoole. Pool kogu telerivaatamise ajast (50,7%) kulus kolme Eesti põhikanali jälgimiseks. Ülejäänud pool jaguneb teiste kanalite vahele, millest kerkib esile PBK (13%).

Selles poolest rabas lõviosa endale Kanal 2 (20,2%). Teise ja kolmanda koha pärast purelevad TV3 (15,3%) ning ETV (15,2).

ETV on suvisest madalseisust kenasti üle saanud ja jätkab stabiilselt. Augustis oli nende vaadatavus 15,4%, mis langes septembrikuus 0,2% võrra. Augusti suuremat vaadatavust seletab Berliini kergejõustiku MM-võistluste ülekanne.

TV3 päästis septembris ilmselgelt superstraadisaade. Augustiga võrreldes näeme hüppelist tõusu: 13,6% augustis tõusis möödunud kuul 15.3%. August oli TV3 üldse suve kõige nigelam, sest isegi juunis ja juulis jälgiti neid 14,4% ulatuses kogu vaatamisajast.

Saadete arvestuses vallutas pjedestaali Kanal 2, kelle populaarsetele saadetele pole teistel midagi vastu panna.
Esikolmik:
1. Selgeltnägijate tuleproov, 227 000 vaatajat
2. Võsareporter, 222 000 vaatajat
3. Kelgukoerad, 200 000 vaatajat

Alles neljandale kohale mahub ETV «Pealtnägija» (189 000), järgnevad taas Kanal 2 värvides purjetavad «Saladused» (187 000) ja «Eestlane ja venelane» (185 000).

ETV mammutseriaal «Õnne 13» hoiab 183 000 vaatajaga seitsmendat kohta ja alles selle järel tuleb TV3 parim saavutus, «Eesti otsib superstaari» 169 000 vaatajaga. Vahe on tervelt 14 000 vaatajat.

Esikümne eelviimasele kohale eksis omamaiste sarisaadete vahele ainukese mängufilmina ja välismaa tootena Kanal 2 näidatud animafilm «Ratatouille» ning kümnes koht kuulub Kanal 2 uuele saatele «Foobia».

Kahekümnest kõige vaadatumast saatest andis 15 eetrisse Kanal 2. ETV sai tabelisse kolme ja TV3 kahe saatega. Vaadatavuselt 20. ongi TV3 «Naistevahetus».

Emori vaadatavusuuringule toetudes on Kanal 2 eestlaste telesaate-maitse hästi ära tabanud ja taob kuuma rauda edasi.

ETV saadete TOP10 ei mahu üllatuslikult uus telemagasin «Ringvaade», kuid see esikümme koosneb eranditult kodumaisest toodangust.

TV3 esikümne viis esimest kohta on küll kodumaine toodang, kuid tagumise poole hõlmavad sisseostetud sarjad ja mängufilmid.

Hea televaatja! Kommenteeri seda edetabelit! Kas see kattub sinu vaatamisharjumustega?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles