Kuidas suhet värskena hoida

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Caro / Scanpix

Ajapikku harjuvad inimesed kõigega. Ka sellega, et on üks tore ja armas inimene, kes sind mõistab, keda sai kunagi oodatud ja igatsetud ning õhinal kokku kolitud. Kui kooselu ühel heal päeval argieluks üle kasvab, on oht teineteist sootuks unarusse jätta.


Ajakiri Pere ja Kodu on välja toonud mõned olulisemad tähelepanekud, mida soovitame sullegi oma suhte tervise üle mõtisklemisel.

Mehe ja naise vaheline suhe on nagu potilill, mis vajab kastmist ja väetamist, et õitseda. Sageli libisevad paarid eneselegi märkamatult igapäevarutiini, rääkides vaid tööst, majapidamisest ja lastest. Enam ei piisa suhte hoidmiseks kunagi kingitud roosist, tegutseda tuleb juba täna.

Minevik võib olla kui tahes kaunis, ent paaride hinnang suhtele sõltub sellest, millised tunded on olnud valdavad viimastel aegadel.

Kas olete üha enam hakanud nääklema pisiasjade pärast? Pesemata nõude pärast kraanikausis või hambapastatuubi korgi pärast?

Sellisel juhul tasub mõelda, kas ei anna need nääklused märku lahendamist vajavast sügavamast probleemist.

Kogunenud väikesed solvumised võivad viia teineteisest eemaldumise ja teise arvamuste ignoreerimiseni.

Avameelne rääkimine aitab jõuda lahenduseni ka siin ning tõstab suhtega rahulolu.
Kindlasti tasuks vältida õelaid ja iroonilisi märkusi, sest miski ei kahjusta suhet rohkem kui pealtnäha märkamatud mürginooled.

Tuhandeid pisiasju täis argielus ei tohiks unustada võlusõnu: palun vabandust ja aitäh.

Märka tänada kaaslast prügi välja viimise, õhtusöögi või poeskäigu eest. Ära unusta soovida head ööd, isegi kui enne magama minekut pisut tülitsetud sai.

Kui eksid, palu vabandust. Eksituse tunnistamine on julguse ja suuremeelsuse, mitte nõrkuse tundemärk.

Respekteerige kaaslase vaatenurka, siis pole vaja pidevalt vaielda ja oma õigsust tõestada.

Hea läbisaamine sõltub võimest tunnustada teist sellisena nagu ta on, kõigi tema vooruste, puuduste ja veidrustega. Nõnda on ka suhtes rohkem soojust ja hoolivust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles