Kodutu sai sümfoonia abil miljonäriks

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodutu sai sümfoonia abil miljonäriks
Kodutu sai sümfoonia abil miljonäriks Foto: AFP / Scanpix

Suurbritannias sai kodutu pärast menuka sümfoonia loomist miljonäriks.

67-aastane Stuart Sharp kaotas 35 aastat tagasi vastsündinud poja Beni ja mees otsustas siis, et ühel päeval kirjutab ta poja mälestuseks sümfoonia, kirjutab Daily Mail.

Sharp ei osanud siis veel komponeerida, kuid ta ei andnud alla.

Mehe abikaasa Jo Sharp ei toibunud lapsekaotusest, sai närvivapustuse ja ta pandi psühhiaatriahaiglasse. Mees töötas siis ühes pubis ja pidi nende tütre eest hoolitsema.

«Olin väga õnnetu. Kui Jo lõpuks koju tagasi tuli, olin nii läbi, et hakkasin jooma. Mul kulus pudel viskit päevas. Teadsin, et kui ma samal viisil jätkan, siis ma lõpuks suren,» meenutas inglane.

Stuart Sharpi sõnul hoidis teda elus unistus ühel päeval sümfoonia kirjutada.

«Ütlesin naisele, et minu unistuseks on poja mälestuseks inglisümfoonia kirjutada, kuid ta ei kuulanud mind ja pidas seda ideed hullumeelseks,» lisas mees.

Lõpuks ei suutnud mees enam teda hulluks pidava abikaasaga ühe katuse all elada. Kuna mehe säästud olid otsas, siis ei saanud ta endale uut elukohta hankida.

Stuart Sharpil õnnestus siiski 60 sendi eest saada üks katkine ja vana kitarr. Ta elas tänavatel ja otsis toitu prügikastidest.

«Mul oli peas kogu muusikapala juba olemas. Ma isegi kuulsin, kuidas mu poja poolt inspireeritud pala sümfooniaorkestri ettekandes kõlaks. Ma ei osanud noote kirja panna, kuid ma mõtlesin enda jaoks välja oma süsteemi. Mu sisemuses kõlanud muusika andis mulle jõudu ka kõige karmimate aegade üleelamiseks,» meenutas endine kodutu.

Mehe elutee hakkas ülesmäge minema paar aastat tagasi, kui ta juhuslikult jäi magama telekanali BBC juurde.

Stuart Sharpi märkas BBC stuudiost lahkunud jazzmuusik Anthony Wade, kes tahtis kodutut meest aidata.

Mehed hakkasid rääkima ja Sharp paljastas, et tal on unistus kirjutada sümfoonia.

Wade`il tekkis asja vastu huvi ning ta pakkus Sharpile enda korteris peavarju.

«Mu elu muutus, kui ma kohtusin Anthonyga. Ma sain tänu temale uuesti jalad alla, ma otsisin endale töö ja üürisin hiljem korteri,» lisas Sharp.

Ka alustas Sharp Wade´i juhendamisel sümfoonia kirjutamist.

Nüüd peetakse Sharpi Angel Symphonyt geeniuse loodud meistriteoseks ja see on väga menukas.

Miljoneid teeniv Stuart Sharp elab nüüd Londoni kesklinnas asuvas luksuskorteris ja kirjutab muusikat edasi, hoolimata sellest, et tal ei ole vastavat koolitust.

«Stuartil on looduse poolt kaasa antud võime muusikat visualiseerida. Ta on geenius, kes suudab ilma igasuguse eelneva erihariduseta luua imelisi palasid,» sõnas Royal Philharmonic Orchestra esindaja Alan Wilson.

Stuart Sharpi 40-minutilise meistriteose lasi Londoni The Philharmonic Orchestra nüüd lindistada.

Sharpi muusika on nii populaarne, et selle esmaesituse eest peavad sümfooniaorkestrid lausa võistlema. Mehe elust tehakse ka dokumentaalfilm ja muusikal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles