Kas meelelahutuse alavääristajad on silmakirjateenrid?

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristjan Jõekalda ja Teet Margna
Kristjan Jõekalda ja Teet Margna Foto: Elmo Riig / Sakala
Üle 15 aasta telemaailmas ilma teinud Teet Margna muigab snoobide jutu peale, et meelelahutuse tarbimine on madala arengu tunnus.

Margna arvates on meelelahutuse alavääristamine arrogantne poos, kui soovitakse end paremas valguses näidata. Tema arvates väärtustavad taolised inimesed televisioonis vaid kõike teadmistepõhist. Näideks nagu Discovery Channelit, süvamuusikat, maalikunsti, balleti, jne.

Samas mõnitatakse lihtsamatele inimestele mõeldud meelelahutust, mille hulka kuuluvad saated «Rooside sõda» või «Tõehetk». Üks olevat liiga labane ja teine rumal ja mõttetuks tegev ning kolmas liiga julm. 

Teedu sõnul on iroonia selles, et paljud moraalilugejad ei pea oma väärtustest tegelikult kinni ja vaatavad mõnuga seda, mida ise siunavad. Seda kinnitavad vaadatavuse reitingud. Kultuuri- ja muud harivat kraami vaadatakse samas väga vähe.  

Teleäri hallist kardinalist Teet Margnast loe pikemalt juba värskest Kroonikast.

Mida arvad Sina meelelahutajatest ja meelelahutusest?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles