Seitse head põhjust, miks treenida hommikuti

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Treeningrutiinis püsimine annab hea enesetunde ka külmal ja pimedal ajal.
Treeningrutiinis püsimine annab hea enesetunde ka külmal ja pimedal ajal. Foto: Corbis / Scanpix

Mida pimedamaks lähevad hommikud, seda raskem on end soojast voodist välja saada ning ainuüksi mõte külma õue või lähimasse basseini sukeldumisest toob kananaha ihule. Ka muidu suhteliselt sportlik inimene võib hakata endalt küsima: miks ma ikkagi pean?


Väljaanne Aftonbladet toob ära seitse suurepärast põhjust, miks igaüks meist hommikuti treenimist tõsiselt kaaluda võiks.

1. Hommikuti treenimine tõmbab käima ainevahetuse. Tänu sellele põletab keha terve päeva jooksul rohkem kaloreid.

2. Hommikutrenn lisab energiat. Lisaks annab teadmine, et suutsid distsipliinist kinni pidada ja midagi kasulikku teha, sulle terveks päevaks rahulolutunde ning täidab sind uhkusega. Uuringud on lisaks näidanud, et hommikuti treenijatel töötab ka pea paremini.

3. Kui sead treenimise endale eesmärgiks, siis tegelikult ei tohiks olla kuigi raske hommikuti pool tundi kuni tund aega varem ärgata. Regulaarne treenimine parandab une kvaliteeti ning tegelik unevajadus hoopis väheneb. Ja kui 30 kuni 60 minutit tundub alguseks liiga palju, siis miks mitte ärgata tavalisest kümmekond minutit varem.

4. Kui ärkad ja treenid igal hommikul enam-vähem samal ajal, hakkab keha ise juba enne ärkamist treeninguks valmistuma. Pikemas perspektiivis muutub ärkamine niimoodi üha lihtsamaks.

5. Paljude arvates reguleerib hommikune trenn söögiisu terveks päevaks. Hommikuti treenijad söövad vähem ning valivad ka tervislikumaid toite.

6. Regulaarselt treenivad inimesed märkavad sageli iseendalegi üllatuseks, et kindlaks määratud treeninguaeg on midagi, mida nad lausa ootavad. Lisaks iseendaga rahulolule avastavad sportijad, et trennis veedetud aeg aitab neil ülejäänud päevaplaane paika panna.

7. Kui hommikul trenni tehtud saad, siis on ka kindel, et see on tehtud. Õhtune vaba aeg kipub sageli kuluma perele, õhtusöögile ja laste koolitükkidele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles