Nädalavahetus jätkub moekarjete saatel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile alanud moefestival FIBIT saab täna õige hoo sisse ning kestab homseni. Muu hulgas näeb Tallinnas Viru keskuses igal täistunnil sügistalviseid rõivatrende.
Eile alanud moefestival FIBIT saab täna õige hoo sisse ning kestab homseni. Muu hulgas näeb Tallinnas Viru keskuses igal täistunnil sügistalviseid rõivatrende. Foto: Peeter Langovits

Moefestival FIBIT jätkub täna Tallinnas Viru keskuses kell 12 moeturu avamisega. Oma loomingut pakuvad Eesti, Läti ja Soome noored disainerid, kelle lettidelt ja stangedelt leiab  T-särke, kleite, kudumeid, aksessuaare ja ehteid, aga ka näiteks keraamikat.



Moeturul osaleb üle 50 disaineri ja kaubamärgi.



«Eesmärk on pakkuda noortele disaineritele võimalust ennast ja oma tooteid tutvustada ning müüa, anda disaineritele uusi kogemusi ja ideid, kuidas oma loomingut edukamalt pakkuda, mõelda suurelt ning jõuda ka Eestist kaugemale,» rääkis Jaanika Terasmaa, üks FIBITi korraldajatest.



Moeturul on esindatud näiteks Kirill Safonovi ja Mariana Kolesniku kaubamärk MAKI, New Yorgis maalikunstnikuna kuulsust kogunud Martin Saar, ehtemeister Einike Seiko, moedisainer Lilli Jahilo, keraamik Liisa Pähk ja paljud teised.



Teiste hulgas on moeturul Helsingi disainikauplus My o My, mis pakub muu hulgas selliste juhtivate moeloojate nagu Vivienne Westwoodi ja Alexander McQueeni rõivaid. Turg on lahti täna kella 20ni ning homme kella 13–18.



Täna-homme on avatud ka plaaditurg. Osa oma plaadikogust toovad turule diskorid Raul Saaremets, Alari Orav, Talis Paide, Mark Slavin, rühmitus BIIT, muusikakanali MTV videodiskor Martin Veisman, rühmitus Sex Drive Live ehk Tõnis Savi ja Martin Voltri jpt.



Täna kell 14 algab moedebatt, kus selgitatakse, millist subkultuuri esindavad hipsterid. Homme kell 16.30 on oodatud noored moehuvilised, sest algab keskkoolide lõpuklasside moeloojate võistlus.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles