Hammaste külanaine peab elutoas seitset lehma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lehm
Lehm Foto: Sille Annuk

Sõmerpalu vallas Haamaste külas elab naine, kes on toonud seitse lehma tuppa elama - kuna toad on paksult sõnnikut täis, ei kulunud Elfriedel läinud talvel toa soojaks kütmiseks mitte ühtegi halgu.

Sõmerpalu vallas Haamaste külas asuva Pangi talu perenaiseks on Elfriede Reidmaale, kes on seal elanud 25 aastat, kirjutas Maaleht.

«See on Kirjak, see on Preili, too lehm on Trooni, suure mullika nimi on Kauni ja tema on aga Jansu-poiss,» tutvustab Elfriede oma kallikesi.

Lehmad elavad Elfriede majas ja sõnnik on sarvekandjad tänaseks lae alla tõstnud ning poolenisti riidekappi tunginud - lambivari ripub otse Trooni pea kohal, jättes mulje, nagu oleks Elfriede oma kallikesele kübara pähe pannud.

Kuigi Elfriede poeg ajab kangesti peale, et ema linna tuleks, lubab naine oma lehmi nii kaua pidada, kui käed-jalad vähegi käivad ning sõnniku siis toast välja lükata, kui laut valmis saab, kuid selle valmimine pole üldse kindel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles