Kuldnokkade hord ründas lennukit

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuldnokk
Kuldnokk Foto: Reuters / Scanpix

Düsseldorfist Kosovosse startinud Boeing reisilaineri kurss lõikus õhkutõusul suure kuldnokaparvega, lennukimootor sai vigastada.


Lennukiga võrreldes tillukesed linnud tekitasid õhusõidukile märgatavat kahju, kirjutab Daily Mail. Üle kahesaja sulelise sattus otse mootorisse, teised vigastasid tõsiselt lennuki keret ja tiibu. Kokkupõrge toimus õhkutõusul, kui õhulaev oli saavutanud üle 300-kilomeetrise tunnikiiruse.

«See oli nagu stseen Hitchcocki filmist,» jutustas üks pealtnägija. «Ühel hetkel oli kogu lennuk lindudega kaetud.»

«Müra muutumine andis kohe märku, et mootor on vigastatud,» ütles lennukivaatleja Jürgen Kienast, kellel õnnestus ka mõned päris dramaatilised pildid klõpsata.

Piloodil õnnestus siiski õhku tõusta ja ta raporteeris lennujuhtimiskeskusele mootorivigastusest. Lennuk, mis kandis 80 reisijat, tiirutas ligi 45 minutit lennujaama kohal ja maandus siis õnnelikult. Keegi ei saanud vigastada, kui välja arvata sajad hukkunud kuldnokad.

Samasugune lugu juhtus tänavu jaanuaris New Yorki kohal. Vapper piloot maandas linnuparve poolt vigastatud Airbusi Hudsoni jõkke, keegi 155 pardalviibijast ei saanud tõsiseid vigastusi.

Pildil kujutatud koldnokk pole toimunuga seotud.

Düsseldorfis toimunust näed pilte siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles