Smilers ja The Sun teineteist üle trumpama ei hakka

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tanel Padar (vasakul) ja Hendrik Sal-Saller Tallinnas Männiku lasketiirus võidu tulistamas.
Tanel Padar (vasakul) ja Hendrik Sal-Saller Tallinnas Männiku lasketiirus võidu tulistamas. Foto: Liis Treimann

Eesti kuulsaimad rokikuningad alustavad täna Viljandist ühistuuri. Postimees uuris Smilersi ja The Suni solistidelt Hendrik Sal-Sallerilt ja Tanel Padarilt, miks nad koos esinevad ning kumb tegelikult parem laulumees on.


Milline seos Smilersi ja The Suni muusikal on, miks te otsustasite koos tuurile minna?


Hendrik: Kõige lihtsam seos on see, et mõlemad teevad eestikeelset rokkmuusikat. Teisalt esitaksin küsimuse: kellega meil siin Eestis veel koos tuurile on minna, kui mitte The Suniga?


Tanel: Tegelikult on meie bändidel erinev käekiri, sest kahel täpselt ühesugusel bändil ei oleks ju mõtet koos kontserti anda.


Kumb bänd laval olles publiku rohkem üles kütab?


Hendrik: Tegelikult ei ole meil plaanis omavahel võistlema hakata, et kumb mida paremini või suuremalt teeb. Tahame lihtsalt nii Smilersi kui The Suni fännidele võimalikult hea kontserdi anda.


Tanel: See ei ole üldse oluline! Oluline on see, et publik jääks kontserdiga rahule. See on mõlema bändi eesmärk.


Kumb teist paremini laulda oskab?


Hendrik: Kindlasti Tanel! Mina olen lihtsalt olude sunnil selline inimene, kes teeb häält, aga eriliseks lauljaks pole ma ennast kunagi pidanud.


Tanel: Ma ei ole selle peale kunagi mõelnud ega mõtle ka praegu.


Kui nii võtta, siis võiksin oma kitarri üldse kohvrisse panna, sest minust parematest lauljatest ja kitarrimängijatest ei hakka ma üldse rääkimagi. Laulame mõlemad nii hästi, nagu oskame, ja ma arvan, et siiamaani on see suhteliselt hästi välja kukkunud.


Kui palju pöörate tähelepanu oma lavalisele välimusele?


Hendrik: See on väga oluline. Meie bänd ei ole kunagi esinenud vaba aja riietuses, paneme alati selga esinemisriided ja seda võib nimetada lausa rituaaliks.


Tanel: Suvi on selles mõttes hea aeg, et ei pea umbsetes ruumides mängima, vaid saab esineda vabas õhus. See meeldib kõigile bändimeestele ja kindlasti on ka meil laval varuks üllatusi.


Millist muusikat kooli ajal kuulasite?


Hendrik: Kuulasin erinevaid bände, aga lemmikud olid Sex Pistols ja Dead Kennedys. Hiljem juba AC/DC ja Black Sabbath. Olen üldiselt ikka alati rokimees olnud.


Tanel: Ohtralt bluusi! Johnny Lee Hooker, B. B King, Eric Clapton, aga hiljem kuulasin ka Lenny Kravitzit.


Nii et olite juba noorena populaarsed rokimehed?


Hendrik: No ega ma ebapopulaarne küll ei olnud, aga seda teavad minuga koos koolis käinud inimesed paremini.


Tanel: Ma ei mõelnud siis selle peale. Ega mul pole praegu ka selle peale mahti mõelda. Ja ma ei teagi, kui populaarne saab olla nii väikses kohas, kus mina kasvasin, sest kõik niikuinii tundsid kõiki. Aga noh, ega mul sõprade puudust küll ei olnud.


Kui teist tehtaks film, siis milline näitleja võiks seal teid mängida?


Hendrik: Kõige parem oleks, kui ma mängiks ennast ise. Aga äkki ma jälle ei saaks sellega hakkama? Siis ma küll ei tea, kes mind mängida võiks. No eks ma räägiks mõne Hollywoodi vennaga läbi.


Tanel: Ma ei tea, miks peaks keegi üldse tahtma minust filmi teha. Selle näitleja peaks küll režissöör välja valima, kes oskaks hinnata minu ja selle näitleja võimeid.

The Sun vs Smilers


•    12. juunil Viljandi laululaval
•    13. juunil Põlva Intsikurmus
•    14. juunil Pärnu Vallikäärus
•    15. juunil Rapla laululaval
•    16. juunil Paide laululaval
•    17. juunil Rakvere laululaval
•    18. juunil Tartu laululaval
•    19. juunil Tallinnas Pirita kloostri varemetes
•    20. juunil Haapsalu piiskopilinnuse õuel
•    21. juunil Kuressaare lossihoovis


Algus kõikjal kell 21

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles