Terminaatori kodukord: viis minutit duši all

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kalifornia kuberner Arnold Schwarzenegger poja Patrickuga
Kalifornia kuberner Arnold Schwarzenegger poja Patrickuga Foto: AFP / Scanpix

Terminaatorist Kalifornia kuberneriks tõusnud Arnold Schwarzenegger meenutas Ameerika koolilastega kohtudes ka iseenda keerulist lapsepõlve kaugel Austrias.


Vesteldes neljanda klassi õpilastega tuletas Schwarzenegger muu hulgas meelde oma noorusaegade olematuid pesemisvõimalusi, kirjutab Peter Henderson Reutersi blogis.

Väikese Arnoldi peres ei olnud majas veevärki ning kogu vesi tuli kanda õuest üles teisele korrusele. Kui pesemiseks läks, pesi kõigepealt puhtaks end isa, siis ema, seejärel pesi end sama veega Arnoldi vend ja alles siis väike Arnold ise.

«Minule jäi alati kõige mustem vesi, sest olin kõige noorem,» meenutab endine Terminaator.

Kuna Arnoldi varajane lapsepõlv langes kokku sõjajärgse ajaga, oli neil puudus kõigest. Süüa ei olnud, elektrit anti vähe - meil ei olnud mitte kui midagi, rääkis kuberner tänapäeva lastele.

Keskkonnateadliku inimesena sõidab Arnie ringi vesinikul töötava Hummeriga, kasutab basseinivee soojendamiseks päikesepaneele ning tegeleb prügi sorteerimisega.

Kitsastest oludest tulnuna ei luba nelja lapse isa ka oma järeltulijatel kodus vett raisata.

Kui keegi lastest liiga kauaks duši alla jääb, keerab isa kuuma vee kinni, mille peale tavaliselt suur kisa algab. Et taolisi intsidente ära hoida, on karmides filmirollides karastunud mees kehtestanud reegli: viis minutit duši all, või muidu!


Mitu minutit sina tavaliselt duši all veedad?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles