Naised asuvad vee all aega teenima

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pisike allveepaat Nemo Düsseldorfi paadimessil
Pisike allveepaat Nemo Düsseldorfi paadimessil Foto: Reuters / Scanpix

Juba lähitulevikus võivad ameeriklannad, keda ei kohuta vetesügavused, asuda riiki teenima allveelaevadel.


Pentagoni ametnikud tahavad teha lõpu ajaloolisele keelule, mis siiani naisi allveelaevadest eemal on hoidnud, vahendab Reuters.

Admiral Mike Mulleni sõnul tuleks naiste võimalusi väeteenistuses avardada ning ühe sammuna näebki ta nende lubamist ka veepinna alla.

Ameerika merevägede 336 000 liikmest moodustavad naised praegu umbkaudu viisteist protsenti. Siiani on naised aega teeninud laevadel, mis seilavad pealpool vett.

Kriitikud ei ole uue ideega aga sugugi rahul, viidates, et allveelaevade tingimused on hoopis teistsugused, seal on enamasti kitsas ning vajadusel tuleb valves olevatel meeskonnaliikmetel ka voodit jagada.

Idee pooldajad ei näe naiste magamiskohtades mingit probleemi, tuues näiteks, et ohvitserid on muust meeskonnast samuti eraldatud, miks ei võiks siis eraldi magamiskohti ette näha ka naistele.

Naiste lubamine allveevägedesse oleks suurriigi militaarsüsteemile suur samm edasi. Möödunud aastal sai Ameerika endale ka esimese nelja tärniga naiskindrali, nüüd jääb vaid üle ära oodata esimene naissoost «kapten Nemo».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles