Galerii: Kreeka miljardäride Onassiste ehted pannakse oksjonile

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Christina Onassis
Christina Onassis Foto: Wikipedia.org

Kreeka laevandusmagnaadi Aristoteles Socrates Onassise ainus elusolev pärija Athina Onassis paneb oma ema Christina Onassisele kuulunud ehted oksjonile.

Oksjonile läheb 40 osast koosnev kollektsioon, mille väärtus arvatakse olevat üle kümne miljoni euro (üle 156 miljoni krooni), kirjutab AFP.

Kollektsiooni kõige väärtuslikemateks eheteks peetakse pirnikujulist 38-karaadist teemanti ning firma Van Cleef & Arpelsi valmistatud rubiin- ja teemantkaelakeed.

Lisaks on esile tõstetud ka Carl Fabergé haruldast buda kuju, mis oli Onassistel jahtidega merel olles alati kaasas.

Christina Onassis suri, kui ta tütar Athina oli kolmeaastane. Christina Onassis kandis oma ehteid mitmetel avalikel vastuvõttudel ja üritustel, kuid tema tütre sõnul ei tähenda ema ehted talle mitte midagi ning ta ei pane  neid müüki ka rahapuudusel.

23-aastase Athina Onassise varanduse suurust hinnatakse miljardile eurole (15 miljardit krooni).

«Athinale ei tähenda ta emale kuulunud ehted mitte midagi. Need on minevikupärand, millega tal ei ole seost,» sõnas Christie`s oksjonimaja vääriskivide asjatundja Raymond Sancroft-Baker.

Baker lisas, et Christina Onassise ehetest on eriti huvitatud ameeriklased ja hiinlased.

Onassiste ehted pannakse Šveitsis Genfis Christie`s oksjonimaja oksjonile täna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles