Gootilibu: olin koolis tavaline tagasihoidlik poiss

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Superstaari-Gootilibu ja tema kaaskonna pildigalerii
Superstaari-Gootilibu ja tema kaaskonna pildigalerii Foto: Erakogu
Gootilibu online-intervjuu kogus nii metsikult küsimusi ja erutas meie lugejaid sedavõrd, et otsustasime küsimustele vastamist jätkata...

Ma võin kõigile öelda milline ta kunagi koolis oli, ta oli mu klassivend!!!!

Just. Olin tavaline tagasihoidlik poiss.

Kas sind on kõvasti piinatud? Kunas sa ennast ära plaanid tappa?

Ei ole seda lõbu tundnud. Eluilmaski mitte. Elu on liiga lõbus, et Mullamadist külastada. Pealegi mõtlev inimene tapab ennem teised, kui iseennast, sest enesetapu soov on inimestel üldjuhul tänu kaasinimestele. Surm on me kõigi kaardilugeja ja ei oleks viisakas temalt tööd ära võtta.

Huumor?

Must, pilkav, irooniline... 

Kust sa omale riideid ostad?

Enamus ikka ise tehtud.

Milline oleks su ideaalne elu?

Ideaalne elu oleks, kui nädalavahetused algaksid kusagil alpide jalamil sirguvas metsas väikese järve ääres, mida looritab udu ja unustatud paadisild.

Ideaalne elu oleks, kui iga päev ei peaks kohtuma oma armastatuga, vaid saadad tunded paberkandjal ta kirjakasti. Tunded ja sõnad mida ei saa seeläbi enam tagasi võtta.

Ideaalne elu oleks siis, kui poleks olemas elu, mis paneb küsima milline oleks ideaalne elu...

Kõige rajum pidu, mida oled elaes pidanud?

Sa kuuled sellest.

Kuidas suhtud ideesse osta normaalseid riideid ja jätta lapsik tähelepanuotsimine selja taha?


Mul on terve kapp normaalseid riideid täis. Aga ma ei kanna neid eriti. Igav on.  Lapsemeelsus on eluks vajalik omadus ja võiks säilida surmani.

Kuidas inimesed suhtuvad,et sul on siuke nimi?

Kui me töötleme kõike oma eetikameeltele tuginedes, siis on selline hüüdnimi muidugi out.

Kas vahel on raske, kuidas tänaval inimesed sind vaatavad?

Raskus tabab nende silmi kelle silm mu kuju tabab.Kas sa oled mõelnud vahel, mida inimesed sust mõtlevad?

Kas sa tahaksid olla teistsugune inimene?

Jah, parem inimene. Kuid vigu parandan perspektiivitundega nii, et jääks ka edaspidi midagi parandada.

Kes on su k6ige suurem eeskuju?

Liiklusmärk öisel ristteel. Tähelepanu kese, kellele kõik vastu hakkamata alluvad. Kuid samas olen üksi ja omaette. Teine oleks välja mõeldud karakter. Kultustegelane filmimaailmast - Darth Sidious(keiser) star warsi saagast. Tema oleks samuti ideaalne eeskuju.

Mida sa sooviksid öelda inimestele, kes ei saa aru teie stiilist ja kommetest?

Nad võiks minna mõnda kollasesse väljaandesse tööle.

Kas sa oled s6bralik inimene?

Sõbralik kõigi vastu kuid vajadusel halastamatu.

Mis normaalsed sinust mõtlevad?

Mõtlevad mis mõtlevad. Kehvem lugu oleks, kui ei mõtleks üldse.

Kõik võivad mõelda ja olla kuidas tahavad, lihtsalt, miks sellest nii suur number tehakse?

Inimestele on sisse programmeeritud selline käitumine, et maha suruda kõik, kes vähegi silma hakkavad. Esmärk on, et inimesed oleks kõik ühesugused ja igasuguse iseseisva mõtlemise ja dissitentluse vältimine. Seeläbi on ka meid lihtsam valitseda ning mõjutada. Siinkohal olekski paslik tuua sisse järgnev lugu, mida mul sageli rääkida meeldib:

Puuri sees on redel. Ja redeli otsas üleval on banaan. Pistame puuri viis ahvi. Ahvid näevad banaani ja hakkavad selle järele redelist üles ronima, kuid niipea kui nad seda üritavad pritsime nad kõik jääkülma veega üle. 

Natukese aja pärast üritab keegi ahvidest uuesti ja niipea kui ta redelil ronida üritab, pritsime uuesti kõiki ahve külma veega. Nüüd keerame kraani kinni ja voolikud kokku ja võtame ühe ahvi puurist välja ja asendame ta uuega. Uus ahv näeb samamoodi banaani ning üritab mööda redelit üles ronida, kuid teised ahvid kargavad tal kaela ja takistavad teda. Ta üritab hiljem uuesti kui jällegi oma imestuseks puurikaaslased kargavad tal turja.

Nüüd vahetame puurist välja järgmise ahvi ja toome veel ühe uue asemele. Nüüd, kui praegune uustulnuk üritab redelit puutuda kargavad kõik teised ahvid talle kallale ja nuhtlevad teda, kaasa-arvatud ka esimene uustulnukast ahv, ise teadmatagi miks.

Kui nüüd lõpuks oleme kõik pärdikud välja vahetanud ning puuris pole enam kedagi, kes olid seal me katse algul, siis lõpuks ei tea enam keegi miks ei tohi banaani järgi ronida ja miks antud teguviis karistatav on. Miks? Sest nii on see alati olnud.... 

Maailm opereerib inimkonnaga täpselt samamoodi nagu tegin antud näites oma katsealustega. Nii et kas on meid ikka õige inimesteks nimetada...  Inimene on nimetaja, ahv aga sünonüüm. (Siit saab ka vastuse küsimusele, mis puudutas meest nimega David Icke).
 
Ilmselt Te ajate kuulsust taga, kui juba minnakse televisiooni ennast näitama ja kui juba küsida saab, siis miks just Libu?

Kuulsus on ülehinnatud. On ainult tuntus. Mu hüüdnimi on siseringis loodud ja kõik ei peagi seda mõistma.
 
Tra, tahaks teada kas see Gootilibu on vahest mõelnud ka, milline on elu normaalsena?

Ma arvan, et normaalne elu on peale koolipäeva lõppu sõpradega kooli juures pargis oodata käed löögivalmilt poissi, kes sul näo täis sõimas seepeale, et sa söökla järjekorras ta blonde lokke valjult pilkasid.

Normaalne elu on kui õhtul sõprade ja gini pudelitega kaubamaja parklas auto ümber labaseid nalju vista (mida keegi niikuinii ei kuule, sest ilma sõnadeta muusika on nii vali) ja naisi kiruda ja rääkida kui kõvad ke*imehed ikka ollakse.

Passida poole ööni suhtlusportaalides, võrgutada tüdrukuid postitades saamatuid kolmesõnalisi kommentaare ja tänu sellele tegevusele hommikul kaua magada ja olla vihane ema peale, et ta sind kooli kamandab.

Normaalne elu on kui avaldad tüdrukule armastust purjus peaga või kingid kord aastas lilli (loodetavasti mitte nelke) sest on ju emade-või naistepäev või sünnipäev.

Normaalne elu on pühapäeval masendunult magama minna. Kuid uinuda ei soovi. Siis uus päev nii ruttu käes. Uus tööpäev. Järjekordsed kaheksa tundi vaja mängida alandlikku inimest ja lõunapausi ajal mõelda, et mis mõttega ma seda tööd teen, kui vaba raha üldse ei jää.

Nomaalne elu on kui noorik viib oma noored järglased ema või vanaema juurde, kui tahab väljas sõpradega peol käia. See on normaalne elu. Elu mis nõuab nii palju pingutusi, et olla tema väärtuste vääriline. Kindel ebakindel kulgemine katkendjoonel, millel on algus ja lõpp. Normaalses elus pole elu. Seega palju köitvam on elutuse ilu.

Minumeelest on see pisut too much, ehmataksin vaga hullult kui pimedas vastu tuleksid...

Ei ära ehmata mind. Siis mina ehmataksin ja sina ehmuksid.

Kas vanaduses kirjutad raamatu: «Kuidas ma olin Libu?» Igatahes, ma usun, et sellest oleks nii mõndagi lugeda.

Ei. Kui raugapõlves kirjutaksin raamatu, siis oleks selle nimi «Kuidas ma olin, libu?» ja tagakaane informatiivne jutt: «Soovitatav lugeda pihitoolis kirikus olles, valgetes kinnastes näppude vahel. Jeesus kukub ristilt, lugeja saab valgustatud ja asub tema asemele. Krutsifikseeriv lugemiskogemus»

Aga majanduslangus ja demokraatia? 

Majanduslangus on teadlikult esile kutsutud maailma juhtide poolt!!

Idee poolest demokraatia kõlab vikerkaarelikult nagu kommunismki. Vikerkaar aga teadupärast hajuv võlu. Tegelikult inimesed lihtsalt tuleb uskuma panna, et demokraatia eksisteerib ja nende, kui lihtrahva ja töölisklassi arvamus ikkagi maksab, et nemad juhivad riiki.

Demokraatia jaoks on me ühiskond liiga madala arengutasemega ja esiteks liiga rahvarohke. See võib eksisteerida tulemusrikkalt ainult väikeses kogukonnas. Aga rahvaga mängimiseks on see suurepärane leiutis nagu religioonid.
 
Mis hitlerist  või juutidest arvad?

Sellistelt riigijuhtidelt on mida õppida ja hoolega tähele panna.

Hermann Göring: «Meil jäi vajaka veidi aega ja Maailma rahvasteni oleks jõudnud sensatsioon, mis oleks muutnud inimkonda... Kuid kord tuleb aeg... kus meie kujud seisavad ka kõige väiksema küla keskväljakul...» Aga noh, ajalugu on kordumas, eks saame näha...

Henry Ford: «Rahvusvaheline juut- maailma tähtsaim probleem». Ei aitäh, pole mõtet alusetult antisemitismis süüdistada, ise juutidest midagi teadmata.  Kui olete kursis judaismi, maailmapoliitika, sionismi, siioni tarkade vms vajaliku teadmisega võiksite ka oma arvamusi selle küsimuse kohta postitada. 

Miks peab mingeid mõttetuid inimesi ajakirjanduses haipima?

Aga sa just tõestasid, et inimest ikkagi puudutab mõtetu kaasmaalase haipimine. Siit järeldame, et ajakirjandus on ikkagi tasemel ja etteheited võivad olla liiast.

Kui plaanid kunagi luua pere vms kas siis oled ikka samasuguse välimusega , või hakkad riietuma nagu tavainimesed jne?


Elukogenud inimene räägiks, et on teatud periood aga elu muutub, tulevad teised väärtused: töö, lapsed, karjäär, kodu jne ja pooled sellistest «teistsugustest» muutuvad tavaliseks. Tõsi ta on. Paraku ei saa me hetkel Eesti koha pealt vist eriti näiteid tuua aga eks 20-aasta pärast vaatame.

Kui sünnib normaalne inimene, satub ta eluteel ruttu käänakutesse ja kruusateele, nendest kannab teda aga üle teatud inventar ja atribuutika (olgu see siis näiteks kummaline visuaalne stiil) ja kui jõuab asfalteeritud pinnale pole seda enam vaja. Kui aga näiteks sünnib kunstnik on ta seda elu lõpuni.

Õnneks sa pole end nii palju ära needistand kui eelmine superstaar...

Kannatust, palun kannatust. Küll minugi puhul progress toimub.

Kuidas suhtud sporti?

Endal on naljakas vaadata, sest ise sporti ei tee (end heas vormis hoidmiseks on ka muid võimalusi), aga sport on tervislik ning mis mul saab selle vastu olla kui keegi seda harrastab.
 
Kas oled möelnud kunagi stiilimuutusele?

Kui toimub muutus seespool, muutub ka stiil.  

Kui suur on su pangaarve ja kumb on etem pornonäitleja, kas Tyra Banks või Karla Lane?


Ei tea. Olen ainult esimest nime vist kuulnud.

Mida arvad Angela Aakist?


Ei tunne teda, ei saa midagi arvata. Aga kindlasti tugev inimene.

Evestust üritad järele teha?


Eip. Olen küll industriali huviline aga mul on glam rocki kalduvusi.

Kes sa enne gootiks hakkamist olid?

Metallist.

Kuidas suhtud tähelepanusse, mida sa tänaval saad?

Oskan sellest kasu lõigata.

Kui sa hommikul (ükskõik millal) peeglisse vaatad - kas sul endal ei hakka paha?


Jah, ma olen täiesti tavaline inimene. Ka mulle ei meeldi hommikused peeglisse vaatamised...

Kui sa meres ujumas käid, kas siis rooste ei karda minna?

Roostes ongi brutaalsem!

Ahhoi Libu!!! Palavad tervitused palatikaaslaselt V.I.Leninillt. PS! Loe ka mu uusi Aprilliteese. Kirjutasin need pronksöö järel. Oma tervitused palusid edasi anda ka endised palatikaaslased Einstein, Gagarin ja Jeesus.

Heiii!!! Bolševistide tervitused sullegi ja sinu paljudele teisikutele, seltsimees Vladimir! Võta vastu mu tagasihoidlik kingitus Karl Marxi plakati näol. Jeesusega ei saa ma enam läbi, sest võrgutasin Maarja ära ja lubasin talle taevast tähti alla tuua, mille jaoks palusin abi asjaarmastajalt Gagarinilt.

On Leninikese unistuski täitumas niipea, kui Einstein raketi valmis saab, millega küll aega läheb, sest ta jahub, et relatiivsuse tõttu ju vastumeelne tegevus kauakestev on. 

Kas sa kuulad Marilyn Mansonit?


Jah kuulan küll. Hindan teda kui suurepärast kunstnikku.

Väga intelligentne jutt üdliselt, aga.... energiavampiir...

Kui veel satud siia lehele, siis palun kirjuta kommentaariumisse, mida sa nägid või miks nii arvasid ja millest järeldad? Äitäh.
 
Mida arvad nn Nädalavahetuse vampiiridest - kes on gooti stiilis inimesed, kes vahest kokku tulevad ja verd omavahel vahetavad, seda juues?

See võib olla iseenesest väga intiimne ning kaunis lähedusavaldus. Kui juua verd aga vaid seepärast, et see on trendikas, aga ise selle ressurssidest kasu oskamata lõigata, siis ma taunin seda teguviisi. Sel juhul ollakse «vampabe» (wannabe vampiir) 
 
Öösel üksi väljas julged käija?

Öös on liiga palju võlu, et hullumeelsus oleks see maha magada. Ma elangi öösiti. Uni aga lummab mind käsikäes koiduga. 

Mis muusikat sa kuulad?

Nimed ei ütleks vist midagi, seega tuntumad ja huvitavamad kes uurida viitsib:

http://www.youtube.com/watch?v=ZODMaH7R3Es

http://www.youtube.com/watch?v=vY14M3ufW10&feature

http://www.youtube.com/watch?v=52xoRLh2dWw

http://www.youtube.com/watch?v=eiAyOzSb0OA

Mis kuradi idioot seda intervjuud läbi viis?

Te ise ju viisite, lugupeetud küsijad... 

Lõpp!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles