Jana Kase plaat sai lõpuks valmis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jana Kask
Jana Kask Foto: Stanislav Moshkov / Naisteleht

Ajal, mil Eesti otsib juba kolmandat superstaari, valmis eelmisel saatesarja võitjal Jana Kasel koostöös uue mänedžeri Ivar Mustaga esimene täispikk rokkalbum.




Kask sai auhinnaks 100 000 krooni, poole miljoni kroonise plaadilepingu ning ühe miljoni krooni eest reklaamiaega TV 3s. Toona Kasega käed löönud produtsent Alar Kotkas noore laulja plaati välja aga ei suutnud anda. Nii võttis Kase oma tiiva alla Must, keda neiu taevani kiidab. «Meie koostööst võib midagi väga suurt sündida,» ütles ta ning lisas, et seda, miks plaaditegemine nii kaua venis, ei tea ta isegi. «Tegelikult polegi see oluline – tähtis on tulemus ja selle kvaliteet.»

Veel põhjendab 17-aastane Kask plaadi mitteilmumist sellega, et ka tänavu lõpule jõudev õppetöö Tallinna Juhkentali gümnaasiumis röövis suure osa tema ajast.

Tänaseks on plaat aga valmis – teha on vaja vaid promo- ja kaanepildid. «Need laulud on rokistiilis, aga väga meloodilised. Need on hingega tehtud laulud,» iseloomustas neiu oma loomingut.

Edasi plaanib Kask õppima minna Eesti Kunstiakadeemiasse rõivadisaini. «Võib-olla hakkan tulevikus endale esinemiskostüüme tegema,» ütles ta, kuid lisas, et põhirõhk jääb edaspidi siiski laulmisele.

Nüüd, mil esimene plaat on valmis, ei jää Kask aga loorberitele puhkama, vaid tegeleb juba uue albumi materjaliga. «See tuleb juba hoopis teises stiilis,» avaldas ta enda ja Musta plaani teha diskosugemetega rokkmuusikat. «Hakkan tegema sellist muusikat nagu näiteks Pink,» tõi ta võrdluse. «See on mõnus, see müüb ja seda kuulavad paljud.»

Liiga raskel rokkmuusikal Kase sõnul nii suurt kuulajaskonda pole ja ainus, kes viimasel ajal niisuguse nišimuusikaga Eestist kaugemale on jõudnud, on Metsatöll. «Selleks on aga vaja live-bändi, mida mul ei ole,» tunnistas ta. Nii otsibki Kask praegu enda tulevasse bändi muusikuid. «Vaja on bassi-, trummi-, klaveri- ja kitarrimängijaid.»

Lisaks heale pillimänguoskusele on Kasel veel üks soov: «Ma tahaks, et nad oleksid poisid, sest äkki me lähme tüdrukutega kohe tülli.» Selle bändiga loodab neiu ka väljaspool Eestit tuntuks saada. «Võib-olla on minu ambitsioonid liiga suured, aga kui midagi väga tahta, siis ma arvan, et saab ka,» ütles ta.

Peagi saab Kaske näha ka TV 3 ekraanil, kes teeb teoks lubatud reklaamikampaania. «Sellest, et inimesed mind näevad, on suur abi,» tunnistas ta.

Kuidas aga suhtub laulja saatesse, millest ta tuule tiibadesse sai? «Eelmised staarisaate juhid Ott ja Märt olid nii naljakad, et neid on raske üle trumbata, aga Ithaka Marial ja Tanelil tuleb ka päris hästi välja,» tõdes ta ning lisas, et staariks pürgijatele ei oska ta midagi soovitada. «Sa pead lihtsalt olema andekas. Kõik! Ei midagi muud!»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles