Lõppesid filmi «Punane elavhõbe» võtted

Anu Saagim
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Anvelti filmi "Punane elavhõbe" võtted
Andres Anvelti filmi "Punane elavhõbe" võtted Foto: Andres Putting
Eelmisel nädalal lõppesid Andres Anvelti krimiromaani «Punane elavhõbe» võtted. Filmi režissööriks Venemaal filmidega «18–14» ja «Armastuse punane pärl» tuntust kogunud Andres Puustusmaa. 

«Punane elavhõbe» on lugu segaste 90ndate aastate alguse Eestist, kui metalliäri oli kõva sõna rikastumisrindel ning paljud selles ka kätt tahtsid proovida. Filmi liikumapanevaks jõuks on Venemaal väidetavalt leiduv müütiline metall punane elavhõbe, mille otsingutele ka üks filmi peategelasi, äsja vanglast vabanenud Reps siirdub.

Filmi produtsendiks on Kristian Taska. Filmile kirjutas oma raamatu põhjal stsenaariumi Andres Anvelt ning osales võtetel ühtlasi ka konsultandina.

Näitlejatest on peaosades Juhan Ulfsak, kes mängib kriminaal Repsi, ja Märt Avandi, kes kehastab noorpolitseinik Sanderit ning naispeaosatäitja on Inga Salurand, kes kehastab filmis Marjut.

Kõige rohkem meediatähelepanu pälvinud karakter on politseiülemus Ekskavaator, kelle prototüübiks peetakse legendaarset Koit Pikarot ning keda filmis mängib Peeter Oja. Filmis löövad kaasa ka näilejad Mait Malmsten ja Lembit Ulfsak.

Lisaks tegi filmis kaasa veel hulk näitlejaid Eestist ja Venemaalt. Näiteks nagu ka varem Puustusmaa filmides mänginud Vene Draamateatri näitlejad Kirill Käro ning Natalja Murina-Puustusmaa.

Suurem osa filmivõtetest toimus Eestis – Tallinnas, Narvas, Ida-Virumaal. Venemaal filmiti näiteks Moskva Šeremetjevo lennujaamas.

Produtsent Kristjan Taska sõnul sihitakse filmiga eelkõige just Eesti turgu. «Tegu on ikkagi looga eestlastest, mis kõige enam peaks just neile korda minema,» arvab Taska.

Vaata filmivõtete pildigaleriid!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles