Galerii: PangaÖÖ

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PangaÖÖ 6. juunil Viru katusel
PangaÖÖ 6. juunil Viru katusel Foto: René Velli

Reedel, 6. juunil, esitles Eesti Pank uut Eesti Vabariigi 90. juubeliaasta kujundusega 1-kroonist käibemünti. Mündid on ringluses alates tänasest, 9. juunist.



Esitlusüritus kandis nime PangaÖÖ ja toimus Tallinnas, Viru keskuse Parkla kõige kõrgemal tasandil ning oli kõigile tasuta.

Õhtu algas Riina Põldroosi ja Gerly Tinni moeshowga, performance’ile lõi muusika Sten-Kristian Saluveer.

Järgmisena astus lavale popkollektiiv HU?, kes oli tõenäoliselt ka õhtu suurimaks tõmbenumbriks, mille järel suur hulk inimesi lahkus.

Ja nii jäidki nad ilma ürituse kõige lahedamast osast – silent discost (vaikene disco - toim.)! Muusika tuli kõlarite asemel kõrvaklappidest, mida sai rentida.

Kahel kanalil mängisid suveöösse sobivaid helisid tandemid DJ Orav & Drummie ning DJd Siim Nestor ja Erik Morna.

Kui silent discol hetkeks kõrvaklapid ära võtta, oli kuulda vaid susside sahinat ja näha inimesi oma lemmikkanali järgi erinevas rütmis tantsimas.

Lisaks moele ja muusikale pakuti ka kujutavat kunsti - kohapeal valmis kunstike Soho Fond ja Martin Rattas käe all rahaaltar purustatud sajakroonistest.


Uus 1-kroonine münt on sarnane senise ühekroonisega. Selle tagaküljel on Eesti Vabariigi 90. aastapäeva logo, tekst «Eesti Vabariik» ja nimiväärtus «1 kroon». Mündi esiküljel on Eesti Vabariigi vapp ja väljalaskeaasta 2008.

Mündid on valmistatud Staatliche Münze Berlin rahapajas ja nende tiraaž on 20 miljonit tükki.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles