Valeri Kirss: Miss Estonia hind on 22 aastat minu elust

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valeri Kirss
Valeri Kirss Foto: Liis Treimann

Eile pani Valeri Kirss, kes on aastaid Miss Estonia ja teisi sellesarnaseid võistlusi korraldanud, müüki aastavõistluste kaubamärgid.


Kuulutusteportaalis Soov ilmunud kuulutuses öeldakse, et Eesti Miss Estonia, Miss Tallinn, Mister Estonia ja Estman&Topmodel kaubamärkide hind on kokkuleppeline.

«22 aastat on piisav kogemus selle asjaga tegelemiseks, nüüd peab teistele ka võimaluse andma,» põhjendas Kirss kaubamärkide müükipanekut. «Soovitavalt võiks ostja omandada kõik kaubamärgid, sest nad on süsteemsed.»

«Kui huvilisi on rohkem, lähevad kaubamärgid enampakkumisele ja siis on alghinnaks 22 aastat minu töötasu. Kas ma olen siis viletsam, kui mingi parteilane või ametnik või funktsionäär, kes saab sadu tuhandeid kuus,» põrutas Kirss.

«Tegelikult on need Eesti tuntuimad eraisiku valduses olevad kaubamärgid,» hindas Kirss. «Kui müügihinnas kokkuleppele ei saa, siis on ka rendivõimalus. Kui on aus tegija ja tal on oskused ja võimed, siis ega tal ju üldjuhul raha ei ole.»

«Ma olen kümme aastat üritanud väärikat mantlipärijat leida ja taustauuringutega tegelenud ja väga paljudele sunnitud EI ütlema. Mina usun, et asi peab olema eetiliselt korrektne! Võib-olla on mu vanaaegsed põhimõtted väärad?» oli Kirss nõutu.

«Te ei leia ühtegi inimest Eestist, kes 22 aastat järjest vestleb vähemalt pool kuni poolteist tundi - see on minu sotsiaalne missioon. Ma ei lahku sellest sugugi kergelt, «et nüüd ma tahaks pappi saada»-stiilis,» rääkis Kirss. «Viimastel aastatel olen korraldanud seda nagu tõeline ilu-skaut, oma energia ja oma vahendite arvelt.»

«Minu käe all on valminud 22 Eesti iluduskuningannat, aga ega ma oma töö eest ju palka ei ole saanud. Lootsin kõik need aastad, et leiaksin briljandi, aga ma ei ole seda leidnud. Kolm-neli pärlit küll,» lõpetas maestro.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles