Ekspert: las pandad surevad välja!

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiidpandad ehk bambuskarud
Hiidpandad ehk bambuskarud Foto: AFP / Scanpix

Briti looduse-ekspert Chris Packham leidis, et armsatel bambuskarudel (kes tegelikult ei ole mingid karud) peaks laskma rahus välja surra.


Kuulus BBC loodussaadete toimetaja ütles esmaspäeval ajalehes Mirror, et pandad on muutunud elujõuetuks liigiks ja kõige parem oleks lasta neil väärikalt välja surra. Pandad pole ainsad, kellele Packham surmaotsuse langetas: las kõigepealt kaovad mustvalged bambusesööjad ja siis tiigrid kah.

«Pandad kuuluvad liiki, mis on suundunud evolutsiooni ummikteele,» ütles Packham. «See ei ole just tugev liik.»

Avaldus põhjustas võimsa pahameeletormi, inimesed süüdistasid Packhami südametuses ja julmuses loomade vastu. Selline mittemõistmine tegi Packhami kurvaks, kuid ta sõnas: «Aga samas on mul hea meel, et mingigi arutelu algas. See oligi kogu avalduse mõte.»

«Ma ei vihka pandasid, vastupidi, ma lausa armastan neid. Mulle meeldivad armsad loomakesed ja ma armastan kõiki loomi,» seletas loomaarmastaja.

Packhami sõnul pole mõtet matta megasummasid populaarsete pandade tulutusse päästeoperatsiooni, kui seda raha võiks muude kaitset vajavate liikide peale kulutada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles