Eesti dark-pop bänd Sinine esitleb neljapäeval Von Krahlis debüütalbumit

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ansambli Sinine juhtfiguur Mauno Meesit
Ansambli Sinine juhtfiguur Mauno Meesit Foto: Martin Siplane

Sel neljapäeval, 24. septembril esitleb Tallinnas, Von Krahli teatri baaris üritustesarja Featuring: ning festivali Plektrum ühisüritusel kodumaine tõusev elektroonilise muusika täht Sinine oma esimest albumit «Butterflies».

Pidulikul plaaditutvustuspeol astuvad lisaks üles ka Kirtana Rasa ning Allan Vainola ja Unenäopüüdjad. Plaadimuusikat mängib DJ 4-got-10.

 

«Butterflies» on aus kontseptuaalalbum Mauno Meesitilt ja tema bändilt Sinine. Sinine loob unenäolist electronicat, põimituna eksperimentaalsemate darkwave helide ning akustiliste instrumentidega, esitades nõnda unikaalset muusikat, mis suudab olla korraga nii puudutavalt intiimne kui ka jahmatamapanevalt võimas.

Meesit töötas albumiga rohkem kui viis aastat, et saavutada enda jaoks püstitatud eesmärgid. Iga heli ja meloodia on hoolikalt valitud väljendamaks ja illustreerimaks kindlat kohta, atmosfääri, inimesi ja mälestusi minevikust.

Lisaks Meesiti laulule ja mängitud instrumentidele kaasati stuudio-sessioonidel ka viiuldaja ja tšellist ning albumil teevad kaasa mitmed külalislauljad. Album miksiti Moonwalk stuudios, kogenud produtsendi Lauri Laaguse poolt, kes on teiste seas koostööd teinud Peeter Vähi, Urban Symphony ja Laura Põldverega. Viimane lihv anti lugudele Christoph Stickeli (Deine Lakaien, Liquido, Reamonn) käe all Münchenis Saksamaal.

Sinine liidab sügavad atmosfäärid äratuntavalt põhjamaise helimaastikuga, luues muusikat, mis on ühel ajal soojendavalt lohutav ja samas stiihiliselt raevutsev. Aastal 2003 sooloprojektina alguse saanud Sinine on tänaseks bänd, kes annab jõulisi ja ekspresiivseid kontserte.

Andekad muusikud Meesiti kõrval on Andre Pichen kitarril ja Liisa Hirsch klahvpillidel. Samuti on laval tehtud koostööd mitmete külalismuusikutega. Vähem kui aasta esimesest kontserdist, on Sinine juba jaganud lavasid selliste maailmanimedega nagu Diary of Dreams, The Birthday Massacre ning Noisuf-X.

Album «Butterflies» ilmus 18. septembril 2009 maineka Saksa plaadifirma Accession Records alt.

Ansambli Sinine debüütalbumi «Butterflies» esitlus algab sel neljapäeval, 24. septembril kell 21.00 Tallinnas, Von Krahli teatri baaris (Rataskaevu 10). Pilet üritusele maksab esimesel tunnil (21.00-22.00) vaid 50 krooni, hiljem saabujad peavad peole pääsemiseks loovutama 75 krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles