«Kelgukoerte» kirstus oli vale laip

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Laibasegadus «Kelgukoerte» võtetel.
Laibasegadus «Kelgukoerte» võtetel. Foto: Karli Saul

Aedlinna õuemurul musta riidega kaetud lavatsil seisab tammepuust kirst, selle najal noore naise foto. Käivad krimiseriaali «Kelgukoerad» järjekordse osa võtted.


Kirstu juures toolidel istuvad murest murtud vanemad, nende selja taga lahkunu sõbrad ja teised leinajad. Naisjutlustaja ütleb viimased sõnad ja kirtsukaas avatakse viimaseks hüvastijätuks.

Traagiliselt vähki surnud noore naise surnukeha asemel on kirstus tundmatu mehe verine laip! Kiljed, oiged, jahmatus! Kirstu juurde sööstab Mart (Madis Milling), vaatab laibale tõsiselt otsa ja sööstab telefoni haarates kaadrist välja.

«Stopp!» hüüab režissöör Raivo Maripuu, kirstukaas tõstetakse taas peale ja nooruke laip jääb pimedusse järgmist duublit ootama.

«Ma pole varem kirstus olnud,» tunnistas laipa mänginud Risto Pillaroo. Telesarjas on ta matusebüroo grimeerija, keda näeme esimeses stseenis just sellele samale Helenale surnumeiki tegemas, kelle asemel ta ise väga verisena sinna kirstu satub.

«Ah, see on üks armukolmnurk,» valgustas Risto oma traagilise surma tagamaid. «Kirstus kole ei olnud, aga mingid herilased lendasid kogu aeg seal ringi ja ma kartsin, et mõni neist lipsab koos minuga kirstu, kui kaas kinni pannakse.»

Duublitevahelised pausid venisid kaunis pikaks, nagu filmimisel ikka juhtub. Loomulikult tegi oma trikke heitlik sügisvalgus, kord säras võtteplatsil päike, siis libisesid üle taeva sünged pilved. Nii pidi Risto päris pikalt kinnises kirstus lamama.

Aeg-ajalt kiirustab Maripuu tehnilist meeskonda ja näitlejaid tagant mureliku hõikega: «Teeme nüüd kähku-kähku, meil on inimene kirstus!»

«Õhku seal ikka jätkus, aga kõige hullem oli siis, kui kaas pealt ära võetakse. Valgus pimestab ja peegeldiga vend sihib päikeselaigu veel otse silma. Katsu sa siis surnu näoga olla,» seletas Risto.

Eraelus on Risto Pillaroo juuksur ja grimeerija ilusalongis Popi ja Tete, kust produtsent Toomas Kirss ta seriaali jaoks üles leidiski. «Ega neid meesmeikareid Eestis eriti palju ei olegi,» ütles Risto oma elukutse kohta rahulolevalt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles