Rabarock: Eesti kuuleb teisena Sparks'i uut albumit

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sparks
Sparks Foto: Rabarock

USA teravmeelne kultusbänd Sparks esineb Rabarockil päev pärast oma uhiuue, 21. albumi maailma esmaettekannet.



Esimesena kuuleb uut «Exotic Creatures Of The Deep» albumit Londoni publik 13. juunil. Juba siin tuleb välja Sparks’i teravmeelsus – kuna tegu on 21. albumiga, antakse selle puhul ka 21 kontserti.



Mais ja juunis Londonis toimuval kontsertsarjal «Sparks Spectacular» mängib bänd igal õhtul ette ühe oma seni ilmunud 20-st albumist ja sari kulmineerub uue, 21. albumi ettekandega.



Eesti publikul on au kuulda Sparksi uhiuut albumit päev peale maailma esmaettekannet, 14. juunil. Lisaks uuele materjalile kuuleme ka läbilõiget loomingu paremikust.



Viimase nelja dekaadi jooksul muusikamaailmas pidevalt üllatusmomente tekitanud nime Sparks taga on provokatiivsed, vaimukad ja iroonilised vennad Ron ja Russell Mael.



Sparks’i muusika on sümbioos popist, rock’n’rollist, pungist, diskost, glämist, elektroonikast ja vodevillist. Geniaalsuse ja debiilsuse ääre peal laveerivat muusikat täiendavad suurepäraselt bändi veidrad muusikavideod.



Depeche Mode, New Order ja Pet Shop Boys on vaid mõned nimed, kes on pidanud Sparksi oma peamiseks mõjutajaks.



«Sparks tähendab eri generatsioonide jaoks erinevaid asju,» kirjeldab bändi mõju muusikasõber Mart Juur. «Üle Giorgio Moroderi ja eurodiskohittide on nad jõudnud tagasi oma 70ndate aastate glämmi- ja artrockijuurte juurde. Unikaalne, elav ja väga kummaline fenomen rockmuusikas.»



Rabarock toimub 13.-14. juunil Järvakandis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles