«Vilde tee» remondimeheks saab Peeter Oja

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Peeter Oja remondimehe rollis komöödiasarjas «Vilde tee»
Peeter Oja remondimehe rollis komöödiasarjas «Vilde tee» Foto: TV3

TV3 uues improvisatsioonikomöödias «Vilde tee» lööb esimese külalisnäitlejana kaasa Peeter Oja.

Homme õhtul alustavas sarjas mängib Oja remondimeest, kelle esimeseks ülesandeks on lauale jalad alla panna. Kuna «Vilde tee» põhineb improvisatsioonil, mida suunab mängujuht Artur Talvik, läheb laval kohati väga lõbusaks ning lauaehitusest kasvab välja üha uusi ja uusi koomilisi olukordi.

Nimelt puudub näitlejatel ette antud ja pähe õpitud tekst ning nende ülesandeks on kohe alluda näitejuhi korraldustele, teadmata, kuidas kogu lugu kulgeb ja lõpeb. Sarja keskmes on Vilde teel elav Piret ja tema sõbrad.

«Ühtegi konkreetset ülesannet näitlejad tõepoolest enne lavale astumist ei saa, lihtsalt Piret teab, et see on tema korter ja sõbrad teavad, et nad on Pireti sõbrad ja nii see asi rullima hakkab,» selgitab Artur Talvik.

Nõnda tekibki kohati pööraselt naljakaid hetki. Vürtsi lisab teadmine, et näitlejale mikrofoni teel jagatud korraldusi teised lavalolijad ei kuule, küll aga antakse käsklustest teada nii publikule saalis kui televaatajatele ekraanil.

Talviku kinnitusel sai juba esimestel salvestustel Endla teatris selgeks, et tegemist on üllatavalt mõnusa ja hästi välja mõeldud formaadiga.

«On hoogu, emotsiooni, kohati väga head näitlemist ja ka palju ootamatusi,» rääkis Talvik, keda kogu jant kohati südamest naerma ajas.

Pireti rollis on Piret Laurimaa, tema sõpru kehastavad Sepo Seeman, Priit Loog, Triin Lepik, Madis Milling ning külalistena löövad kaasa Peeter Oja, Jüri Vlassov, Hannes Võrno, Henrik Normann ja teised.

«Vilde tee» põhineb Saksamaal aastaid menukalt eetris olnud formaadil «Schillerstrasse», mis tänaseks on jõudnud veel paljudesse maailma riikidesse, sealhulgas näiteks ka Soome ja Venemaale.

«Vilde tee» jõuab TV3 eetrisse homme kell 19.30.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles