Blogi: ära müü oma hinge!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Brian Ziff

Olen viimasel ajal oma elupeenral vinget rohimistööd teinud. Kõik suhted, mille vundamendiks ei ole vastastikune austus ja armastus, peavad täielikult hävitatud saama.



Ma ei tea, millal uus plaat tuleb. Otsustasin iseenda nägemusele kindlaks jääda ja mitte minna kaasa kogu selle hullunud ja hirmul korporatsioonijamaga. Näen praegu paljusid suurfirmasid pankrotti minemas, kuigi nad ise seda naerulsui eitavad.



Ja näe, mina loll ei tahagi nende uppuva laeva pardale hüpata. Mina loll usun ikka veel, et midagi tõeliselt head ja ilusat luues leiavad inimesed selle üles, ilma et peaksime oma hinge müüma hakkama.  Ja et piisavalt õiget energiat välja saates tõmbame ligi just neid, kellega koostööd tegema peame.



Tunnen puudust mentorist. Mitte mingist vanakooli fundamentalistist, kes oma arvamust ainuõigeks peab, vaid kellestki sellisest, kellega koos oma nägemust ellu viia. Pole vahet, kelle sõna peale jääb. Loeb vaid see, et parim sõna peale jääks.



Ja nüüd ongi nii, et ei taha enam üldse midagi koos teha kellegagi, kes pole samamoodi hingega asja juures. Tundub, et paljud äriinimesed, kes kunsti pealt raha teenivad, ei suuda mõista, et see, mis neile on vaid töö, on kellegi elu. Kellegi kogu hingamine. Näitab ju see nn masugi, et igasugune küüned enda poole tegutsemine on inimesi orjastanud ja meid peaaegu hukatuse äärele viinud.



Aga kui enam sügavamale musta auku kukkuda pole võimalik, jääb üle vaid üks. On aeg riided tolmust puhtaks kloppida, püsti tõusta ja uuesti hoolima ja armastama hakata. Küll me kuidagi hakkama saame.



Kui kõigil raha otsa saab, siis pöördume jälle tagasi oma loomuliku olemise juurde. Sina küpsetad mulle leiba, sest sulle meeldib. Ja mina laulan laulukesi, sest mulle meeldib. Mis siis, et praegu on kehvasti.  Olemegi ju ainult inimesed. Pea püsti! Oleme teel ilusa ja harmoonilise elu poole. Ainult paar sammukest ja mõni mägi veel.



Ja kõigile neile vigisejatele, arvustajatele, vihkajatele ja muidu troppidele võiks soovida mannavahuroosat ja udupilvepehmet armastusetunnet. Ühesõnaga, lubage mul teid võluva naeratuse saatel p...e saata.




Uues rubriigis Blogi võtavad sõna
välismaal elavad või töötavad tuntud eestlased.
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles