Võigemastist saab «Kelgukoerte» uus ja bravuuri täis uurija

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Priit Võigemast hakkab «Kelgukoertes» kehastama äsja politseikooli lõpetanud üleoleva hoiakuga noort uurijat Pulka.
Priit Võigemast hakkab «Kelgukoertes» kehastama äsja politseikooli lõpetanud üleoleva hoiakuga noort uurijat Pulka. Foto: Liis Treimann

Krimisarja «Kelgukoerad» täna algav seitsmes


hooaeg toob Postile ja Kõstale seltsiks uue


uurija Pulga, keda mängib Priit Võigemast,


ning palju teisigi avaliku elu tegelasi.



Sarja produtsendi Toomas Kirsi sõnul on algav hooaeg veelgi põnevam kui kõik eelmised. «Kaks tegelast saab surma ja nende asemele tuleb kolm täiesti uut osatäitjat,» jättis ta sarjast kaduvate näitlejate nimed siiski enda teada.



Küll aga avaldas ta tähtsaima uue tegelase nime. «Kuuendas osas saabub uus tegelane. Äsja koolist tulnud, väga ennast täis ja värvikas kuju – Priit Võigemast ehk uurija Pulk,» rääkis Kirss.



Veel saab sarjas osa Liina Orlova, kes mängib Posti (Ivo Uukkivi) tädi. Viimase tütart kehastab aga Kairit Tuhkanen.



«Post mäletab teda oma lapsepõlvest kui paksu, vinnilist ja kiuslikku tüdrukut,» muigas Kirss ning lisas, et Tuhkaneni näitlemisoskus üllatas tervet meeskonda.



«Kõigil oli alguses eelarvamus, et ikkagi mingi laulja ja ilmatüdruk,» tunnistas ta.


«Aga kui ta juba võtteplatsil oli, kukkus kõigil eesotsas Uukkiviga suu lahti – inimesel oli tekst laitmatult peas ja tegi sellise rolli, et olime tõesti väga üllatunud,» rääkis produtsent.



Kuulsusi juures


Veel teevad uutest tegelastest rolli rõivakunstnikest kaksikõed Kadri ja Liis Laugas, kes mängivad matusebüroo omanikke, ning juba esimeses osas saab näha endist lauljat Tiiu Tulpi.



Ühes osas teeb kaasa ka veterannäitleja Ada Lundver ning Aarne Valmise naine Veronika Valmis, kes kehastab koduvägivalla ohvrit.



Algaval hooajal arendatakse ka Mardi (Madis Milling) naisteliini, sest lisaks Millile, keda mängib laulja Ithaka Maria Rahula, leiab mees veel teisegi inimese, kes talle meeldib.



Üks tähtis muutus on Kirsi sõnul veel see, et sarja tegijad on käed löönud grimeerija Iris Münteliga. «Sel hooajal saab näha grimmi, millesarnast pole veel üheski teises Eesti sarjas nähtud,» lubas ta.



Eakad uurijad


Näiteks algab avaosa nii, et tegelikust ajast on möödunud 30–40 aastat ning Post ja Kõsta on vanad mehed.



Selleks, et (Kõsta) Mait Malmsten paksuks vanameheks muuta, tõmbas Müntel talle pähe sellise kummimaski, nagu kasutatakse Hollywoodi filmides. Ka Uukkivi pidi pähe tõmbama kummist peakatte, kuhu istutati ükshaaval halle juukseid.



«Iris on andekas grimmikunstnik ja oleme temast vaimustatud,» ei olnud Kirss kiidusõnadega kitsi ning lubas, et mõned sarjas nähtavad laibad, millele Müntel on grimmi teinud, võivad väikeseid televaatajaid oma elutruudusega tõeliselt ehmatada.



«Kelgukoerad»


•    Osades: Mait Malmsten, Ivo Uukkivi, Kalju Komissarov, Priit Võigemast, Madis Milling jt


•    Režissöör: Raivo Maripuu


•    Produtsent: Toomas Kirss


•    Eetris: täna kell 21.30 Kanal 2s

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles