Eesti Pangas avati Alice Kase näitus

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alice Kask.
Alice Kask. Foto: LIIS TREIMANN/PM/SCANPIX BALTICS

Eesti Panga keskpanga Kuppelgaleriis näeb Alice Kase loomingut tutvustavat näitust, kus esitletakse kunstniku maale ja joonistusi aastaist 1999-2008.



Eesti Panga Kuppelgaleriis avatud näitusel näeb ühe Eesti tunnustatuima noore kunstniku eri loomingujärkude taieseid.

Alice Kask maalib ja joonistab sageli inimfiguuri ja näitusel esitletakse nii tema sürrealismipõhiseid ja sümbolistliku kujundikäsitlusega töid kui tänapäevaseid, hüperrealismi esindavaid maale.

"Alice Kask tegeles oma varasemas loomingus valdavalt eksistentsi teemadega, kasutades selleks monumentaalset stiili ja minimalistlikku koloriiti," kommenteeris näitust selle üks kuraatoreist Eha Komissarov. "2000. aastate alguses muutus Kase looming maisemaks, kujutades inimest groteski kalduvas võtmes praeguses ajas ja ruumis. Paljude Kase maalide ja joonistuste tegelane on tõtlik mees, kes kannab korrektset ülikonda ja iseloomustab ilmselgelt ärimaailma."

Komissarov lisas, et Kase loomingus on erilisel kohal joonistused, mis fikseerivad asjade, nägude või pooside eriskummalisust sedavõrd tabavalt, et napid detailid suudavad esitada terve loo.

Alice Kask (1976) pälvis juba oma esimeste töödega avalikkuse tähelepanu ja tunnustuse, ta on saanud noore maalikunstniku aastapreemia (1998) ja Konrad Mäe preemia (2003). Kask on edukalt esinenud paljudel rahvusvahelistel näitustel, sh Praha biennaalil. Kask õppis 1995-1999 Eesti kunstiakadeemias maalimist, läbis seejärel samas magistriõppe ning on täiendanud ennast Austrias ja Prahas.

Näitus jääb Eesti Panga Kuppelgaleriis avatuks 18. detsembrini. Näituse külastamise soovist palutakse eelnevalt teatada Eesti Panga telefonil 668 0751.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles