Test: Üllar Luup elab nädala «Lipstoki-palgaga»

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLMPM06: KANAL 2 SÜNNIPÄEV :TALLINN, EESTI 07OCT.06
Üllar Luup
rp/Foto RAIGO PAJULA/POSTIMEES
TLMPM06: KANAL 2 SÜNNIPÄEV :TALLINN, EESTI 07OCT.06 Üllar Luup rp/Foto RAIGO PAJULA/POSTIMEES Foto: RAIGO PAJULA/PM/SCANPIX BALTICS
Eesti Panga president Andres Lipstok ütles kaks aastat tagasi intervjuus, et elaks 5000-kroonise kuupalgaga ära küll. Ka aasta hiljem kinnitas pankurihärra sama.

Nüüd otsustas reporter Üllar Luup päriselus katsetada, kas tõesti saab selle summa eest ära elada. Tõsi, eksperiment kestab vaid nädala ja Üllar arvestaski kuu raha nädala peale.

Esimese näljatunde peletas mees kolleegide poolt tööle toodud õuntega. «Asja selguse huvides elan ma ühe nädala nii nagu oleksin üksik. See tähendab, et pere toidupoolis on minu jaoks keelatud ja ma pean üksi hakkama saama,» pajatas Luup. 

«Ütles ju ka Eesti Panga president Lipstok, et 5000 krooniga saab üks inimene rahulikult ära elada. Arvestasin sellest summast siis maha üüri, kommunaalmaksed, mobiili ja veel sellised hädapärased asjad ilma milleta ei saa kuidagi elada. Mul jäi pärast seda järele 177 krooni ehk mul tulebki see nädal aega selle summaga hakkama saada.»

Seepärast suunduski Luup esmalt turule, kus on võimalik müüjatega ka hinna suhtes kaubelda. «Läksin meelega turule siis, kui müüjad hakkasid juba asju kokku pakkima. Siis on võimalik nii mõnegi müüjaga kaubelda ja üleüldse on müüjad siis lahkemad,» arvas reporter.

Luup saigi esimese asjana tasuta küüslaugu ja pipra. Raha jäi järele 165 krooni. Kuna Üllari paheks on suitsetamine, siis asus ta järgmisena otsima kõige odavamat suitsupakki. Samas lubas mees, et vähendab siiski radikaalselt ka suitsetamist.

«Ka ühiskondlikku transporti pole mul nii väikese raha eest mõtet kasutada, saati oma autot pidada,» arvas Luup.«Õnneks on mul jalgratas ja sellega saabki poes käia. Et leida soodsamat kaupa, tuleb kindlasti läbi käia mitu poodi ja hindu hoolikalt vaadata.»

Vaata videolõiku Üllari katsumustest!

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles