Tallinnas on taas kodutute pargiüritus

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üritus "Teispool koduläve" ootab Tammsaare parki toimetulekuraskustes ja eluasemeprobleemidega inimesi.
Üritus "Teispool koduläve" ootab Tammsaare parki toimetulekuraskustes ja eluasemeprobleemidega inimesi. Foto: Peeter Langovits/ Postimees

Tänasel ÜRO vaesuse ja tõrjutuse vastu võitlemise päeval on Tallinnas Tammsaare pargis juba traditsiooniks muutuv üritus "Teiselpool koduläve", kuhu oodatakse kodutuid.



Tallinna sotsiaaltöö keskuse direktori Kersti Põldemaa ütlust mööda on ürituse üks eesmärk teadvustada linnaelanikele tõrjutust ja kodutust kui sotsiaalset probleemi.



"Peamine on siiski anda toimetulekuraskustes ja eluasemeprobleemidega inimestele teavet neile Tallinna hoolekande süsteemi pakutavatest teenustest ja võimalustest oma probleemiga toime tulla," tutvustas Põldemaa, lisades, et traditsiooniliselt kuuluvad ürituse juurde meelelahutuslik osa ja söögipoolis.



Abilinnapea Merike Martinson märkis, et senised üritused on parki kokku toonud sadu inimesi, sealhulgas toimetulevaid linlasi.



"Tähtis on anda neile, kes jõudnud või langemas tõrjutu seisundisse, võimalus kogeda osavõtlikkust ja abistamistahet," ütles Martinson.



Üritus toimub suurtes telkides, kus oma teenuseid tutvustavad Tallinna hoolekande keskus, MTÜ Pealinna Abikeskus, MTÜ Aidsi Ennetuskeskus, Koduõde, MTÜ Esmaabi, maanteeamet, tööturuamet, vaimse tervise keskus, päästearmee.



Pakutakse suppi, teed ja kringlit, kontserdil esinevad muusikud Erich Krieger, Are Jaama, ansambel Kaisukaru ja Tallinna sotsiaaltöö keskuse koor.



Üritus Tammsaare pargis toimub 19-22, seda korraldavad Tallinna sotsiaaltöö keskus, Eesti akadeemiline sotsiaalturva ühing ja Oleviste hoolekanne.



"Teiselpool koduläve" toimub tänavu neljandat korda.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles