TV 3 uus sari paiskab näitlejad tobedatesse olukordadesse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilde tee korteri perenaine Piret Laurimaa toidab remondimees Peeter Ojat – sarja staarnäitlejat, kes vaatajaid enim naerutab.
Vilde tee korteri perenaine Piret Laurimaa toidab remondimees Peeter Ojat – sarja staarnäitlejat, kes vaatajaid enim naerutab. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Tuleval laupäeval näeb TV 3 ekraanil uut komöödiasarja «Vilde tee», millel puudub süžee ning kus näitlejad ei õpi isegi teksti pähe.


Endla teatri lava näeb välja nagu tavaline keskklassi korter, mille uksest siseneb saatejuht ja tegelik nööride tõmbaja Artur Talvik – saatjaks viimse istekohani täidetud saalist kostev aplaus. «Armas publik, ma tõesti ei tea, mis siin täna juhtuma hakkab,» tunnistab ta.

Tegelikult on just Talvik see, kes ainsana teab, mis salvestusel juhtuma hakkab. Tema annab saate põhinäitlejatele Piret Laurimaale, Sepo Seemanile, Madis Millingule, Priit Loogile, Triin Lepikule ja külalisnäitlejale Peeter Ojale neile kõrva paigutatud kuulari kaudu juhtnööre, mida teha ja kuidas süžee peaks edasi minema. Samamoodi tehti Kanal 2 saate «Jumal tänatud, et sa siin oled» salvestusel.

Kemplemine laua pärast


Nüüd astub lavale ehk Vilde teel asuvasse korterisse selle omanik Laurimaa (kõik näitlejad kannavad sarjas oma pärisnimesid), kes on äsja peigmehest lahku läinud, uude korterisse kolinud ja otsustanud sõpradele soolaleivapeo korraldada.

Naine kõnnib laval sihitult edasi-tagasi, kuni äkitselt ilmub lae alla valgele ekraanile tekst, mida saalis istuv publik saab lugeda: «Piret, sa tahad, et pidu õnnestuks, aga uus laud on kokku panemata ja töömees hilineb.» Sama teksti kuuleb ka Laurimaa ning peab vastavalt sellele improviseerima hakkama.

Õnneks ei pea õbluke naine ise lauda remontima hakkama, sest sisse astub tema esimene külaline – Loog. Otsekohe palub Laurimaa noormehelt, et too aitaks tal enne teiste külaliste saabumist laua kokku panna. Aga nagu kiuste kõlavad Loogi kõrvus Talviku sõnad: «Priit, sa vihkad mööbli kokkupanemist!» Nii puikleb ta remonditööst kõrvale ja hakkab hoopis õunu lõikama.

Laua pärast kemplemine ei näigi lõppevat. Viimaks jõuab aga kohale etenduse külalisnäitleja ja võib ka öelda staar – remondimees Oja. Staar seetõttu, et terve ülejäänud etendus koosneb peamiselt Oja röökimisest. Aga see on ka väga naljakas – publikul on naerust pisarad silmis.

Oja tabab lihtsalt kõige paremini ära, kuidas ootamatus olukorras käituda – rääkida seda, mida sülg suhu toob. Isegi naljamees Seeman, kes kehastab Laurimaa naabrit, jääb sinistes tunkedes ebaviisakale töömehele verbaalselt alla.

Asi läheb käest ära


Lõpuks on laval ka kõik teised näitlejad, aga tundub, nagu saaks just Oja Talvikult kõige rohkem ülesandeid, sest ta pigistab publikust kõige rohkem aplause välja.

Laua parandamisest pole ikka asja saanud, sest remondimehel on vaja rohkem seletada kui midagi parandada. «Peeter, tekita endale töötrauma, nõua esmaabi ja valuraha,» saab lugeda ekraanilt.

Nüüd läheb asi täiesti käest ära – Oja karjub ja väänleb maas ning korteri perenaine ahastab oma rikutud soolaleivapeo pärast. Kuidas aga Laurimaa nõutud valuraha maksab, mis saab suurest segadusest tema kodus ning kuidas etteantud tekstita ja sisuta komöödianäidend lõppeb, saab näha sel laupäeval kell 19.30 TV 3s.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles