Vietnamis tappis tiiger loomaaiatöötaja

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vietnamis tappis tiiger loomaaiatöötaja
Vietnamis tappis tiiger loomaaiatöötaja Foto: AFP / Scanpix

Vietnamis Binh Duongi provintsis asuvas Dai Nami loomaaias pääses üks tiiger oma elukohast välja, ründas loomaaiatöötajat ja tappis ta.

Teine töötaja sai tiigri rünnaku tagajärjel vigastada, kirjutab news.com.au.

Loom hüppas üle 2,5-meetrise elektriaia ja tormas siis seal läheduses taimi istutanud meeste juurde.

Loomaaia juhi Duong Thanh Phi arvates võisid looma ärritada meeste kasutatud abivahendite müra.

Esialgu pääsesid mõlemad mehed põgenema ja läksid ühte tunnelisse. Üks meestest aga astus sealt hiljem välja ja langes kohe kaslase ohvriks. Tiiger tuuseldas ka teist meest.

Lõpuks õnnestus loomaaiatöötajatel tige isane tiiger kätte saada. Teine tiigri rünnaku tagajärjel kannatada saanu viidi haiglasse ja tema olukord on stabiilne.

Loomaia juhi sõnul on neil üheksa täiskasvanud ja seitse noort tiigrit, kuid varem ei ole midagi sellist ette tulnud.

Keskkonnakaitsjate kinnitusel on Vietnamis salaküttimise, metsade maharaiumise ja salakaubanduse tõttu tiigrite arvukus märgatavalt vähenenud.

Alates 2007. aastast on Lõuna-Vietnamis eraomanduses tiigrikasvatusfarme, mille eesmärgiks on tiigrite arvukuse tõstmine. Neis elavate tiigrite elutingimused on märgatavalt paremad kui samalaadsetes riiklikes paikades.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles