Töökoht kohustab: triip, ruut ja lõigatud küüned

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ka praegusel ajal on stereotüüpne mõtlemine küllalt levinud, usub Ann Daly.
Ka praegusel ajal on stereotüüpne mõtlemine küllalt levinud, usub Ann Daly. Foto: Reuters / Scanpix

Ettevõtteid, kes töötajatele riietumiskoodeksi ette annavad, on üksjagu. Vene naftagigandi Gazpromi kontoris ei tohi tööle ilmuda lahtiste juuste ning odavate kõrvarõngastega, sest nii näeb ette firma sisekorraeeskiri.


Kompanii töötajatele suunatud eeskirja lisas on täpsed juhised nii rõivastusele kui ka lubatud aksessuaaridele, kirjutab rb.ru.

Rõivastuse ja jalanõude osas on rõhutud tagasihoidlikkusele: värvidest on lubatud hall, must ja tumesinine; mustritest ruut ja triip. Riided peavad olema valmistatud puuvillast või siidist.

Lisaks sellele ei tohi naftahiiu töötajad kanda odavaid (plastmassist, klaasist vmt) ehteid, rippuvaid kõrvarõngaid, kilisevaid käevõrusid ja suure kiviga sõrmuseid.

Lubatud on lihtsad ja lakoonilised kuld- või hõbeehted, ehetel olevad poolvääriskivid ei tohi olla läbimõõdult suuremad kui üks sentimeeter.

Juuksed peavad olema korralikult soengusse sätitud või kinnitatud. Lühikest soengut tuleb uuendada kord kuus ning pikkadel juustel kuni kaks korda kuus otsi tasandada.

Küüntel tuleks eelistada prantsuse maniküüri, pikad küüned ja küünemaalingud ei ole soovitatavad.

Töötaja abistamiseks on moepiltidega juhendi lõppu lisatud info ka selle kohta, kui palju üks korralik seeliku või pükstega kontorikostüüm maksta võib ning millistest kauplustest neid osta saab.

Millised reeglid kehtivad sinu töökohas?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles