Bob Dylan esineb homme Tallinnas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bob Dylan
Bob Dylan Foto: AP / Scanpix

Homme, kolmapäeval, 4.juunil saabub oma Euroopa tuuriga Tallinnasse legendaarne Bob Dylan , kes on viimaks 67 aasta vanuses oma «lõputa tuuri» raames esimest korda ka Baltikumi jõudmas.

Bob Dylan jõuab Tallinnasse St. Peterburgist ning annab päev hiljem kontserti ka Vilniuses, mis saab ühtlasi olema ka tema naasmine oma suguvõsa juurte juurde.

Dylani Euroopa tuur algas 26. mail Islandilt ning lõppeb 11. juulil Portugalis Lissabonis.

Pühapäevaõhtune kontsert Helsingis oli korraldaja Risto Juvoneni sõnul üks helgemaid ja elavamaid vanameistri kontserte Soomes üldse.

Dylan oli laval viieliikmelise bändiga ning ligi kahe tunnise kontserti vältel tuli ettekandele lugusid läbi tema karjääri, 60-ndatest kuni viimase albumi «Modern Times» lugudeni – sealhulgas kõlasid Hartwall Areenal sellised lood nagu «Lay, Lady, Lay», «Tangled Up in Blue», «It’s Alright, Ma (I’m Only Bleeding)» ja «Highway 61 Revisited».

Kogu kontserdi kandis Dylan ette püsti seistes elektriklaveri tagant – klahvidel, suupillil ja käredal häälel. Publiku suurimaks üllatuseks võttis Bob Dylan enne viimast lisalugu «Like a Rolling Stone» ette ka oma bändi tutvustamise ning tegi seda soojalt ja huumoriga.

«Paari lausega on pea võimatu Bob Dylani fenomenist rääkida. Mees, kes tõi pop-ja rokkmuusikasse sõnumi, võiks kõige lihtsamalt öelda,» ütles Tõnis Mägi vanameistri kiituseks.

«Olgem rõõmsad, et selline Shakespeare'i- ja Puškini-mõõtu anne on saanud täispika elukaare teha ja et me tõesti oleme tunnistajaks väga tähenduslikule tegelasele ja et ta elab koos meiega ning meil on võimalus vaadata, kuidas ta oma lugusid räägib,» lisas Jaak Johanson.

Homme, 4. juunil avab Rocca al Mare hall uksed kell 18, kontsert algab täpselt kell 19.30.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles