Arnold Rüütel reklaamib kogemata pokkerit

Hendrik Alla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kõnealune reklaam Arnold Rüütliga.
Kõnealune reklaam Arnold Rüütliga. Foto: Karli Saul

Arnold Rüütel kannab reklaamil hasartmängukeskkonna Pokerstars logoga särki, aga ta ei ole kursis, millega Pokerstars tegeleb.


Reklaamis väidab Pokerstars, et organisatsioon on Eesti võrkpallikoondise peasponsor. Reklaamis esinevad Arnold Rüütel ja teised tuntud inimesed. Kõik nad kannavad Eesti võrkpallikoondise toetajakomplekti, mille rinnaesist ehib peasponsori Pokerstarsi logo.


Härra Rüütel, kas te teate, millega Pokerstars tegeleb?

«Ei, ma ei valda neid asju. Sellest ma ei ole informeeritud. Aga tehti ettepanek, et toetada ja aidata, kuivõrd meeskond on materiaalsetes raskustes. See oli minu poolt tõesti hea tahe, et võib-olla mingil määral saame aidata, sest võrkpall on Eestis tõesti populaarne.»

Pokerstars on rahvusvaheline hasartmängukeskkond, kus mängitakse raha peale pokkerit. Kas teie meelest on eetiline hasartmängukeskkonna reklaamis osaleda?

«Mina ei ole mingisugune hasartmängu toetaja - see on täiesti selge - ja ei ole sellega tegelenud. Aga Eestis on see ju küllal levinud niisugune ajaveetmise valdkond ja sellest eraldatakse läbi maksusüsteemi spordile ja kultuurile.»

Rohkem kommentaare president Rüütel reklaami ja hasartmängude teemal anda ei soovinud.

Koos Arnold Rüütliga esinevad reklaamis Eesti võrkpalli liidu president Vilja Savisaar, lauljad Kairit «Niki» Tuhkanen ja Koit Toome ning ekskoondislane Kristjan Sikaste. Pildistamine toimus laupäeval, 25. juulil Audentese spordihallis.

Pokker on Ameerikast, täpsemalt New Oreleansist 19. sajandi esimesel poolel maailma levinud panustele mängitav kaardimäng, mida mängitakse kasiinodes, kodustes pokkeritubades (mitmel pool maailmas on kodune pokkerikorraldamine illegaalne) ja internetikeskkondades. Pokerstars on oma kodulehe väitel maailma suurim pokkerikeskkond.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles