Mehe nimi ei mahtunud passi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norra lipp.
Norra lipp. Foto: SCANPIX

Üheksa nimega norralasele ei tekita tema rohkem kui kummaline nimekombinatsioon mingit peavalu, vastupidi - ta plaanib veel mõne nime lisakski võtta.


Bussijuht ja filmimees Andreas Jankov otsustas nime vahetada aastaid tagasi. Inspiratsiooni sai mees ühelt kaasmaalaselt: nimelt võttis Norra koomik Espen Thoresen endale uueks nimeks Thoresen-Hværsaagod-Takkskalduha vaid seetõttu, et riigi uut nimeseadust testida, kirjutab Aftonbladet.

Ka Andreas, kes praegu kannab nime Julius Andreas Gimli Arn MacGyver Chewbacca Highlander Elessar-Jankov, selgitab, et tahtis näha, kui kaugele annab seadust venitada. 

Norra nimeametnikel polnud aga seitsme eesnime ja kahe perekonnanime vastu midagi.

Mees tunnistab, et aeg-ajalt on tema nime peale küll pisut viltu vaadatud, kuid näiteks uue juhiloa või ID-kaardi hankimisel pole mehel probleeme olnud.

Vaid passist pidi nimi Highlander välja jääma, sest see lihtsalt ei mahtunud sinna.

Julius Andreas Gimli Arn MacGyver Chewbacca Highlander Elessar-Jankovi kõik nimed on valitud põhjusega. Kõik peale Juliuse on ta enda sõnul võtnud filmimaailmast. Julius on aga Kristiansandsi loomaaias elava Norra kõige tuntuma ahvi nimi.

Nimed Gimli ja Elessar on pärit sõrmuste isanda saagast, MacGyver tuntud kämpsarjast, Arn Guillou' raamatutest, Highlander samanimelisest sarjast ja Chewbacca Star Warsi filmidest.

Kuna mees on tõeline sõrmuste isanda fänn, plaanib ta sealt veel kaks nime lisaks napsata: Frodo ja Aragorn.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles