«Aktuaalne kaamera» edastab nüüdsest rohkem uudiseid Lätist

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragnar Kond
Ragnar Kond Foto: Elmo Riig / Sakala

 

Alates septembrist vahendab «Aktuaalse kaamera» Lõuna-Eesti korrespondent Ragnar Kond rahvusringhäälingu teleuudistele varasemast enam Lätis toimuvat.

 

Alles jäävad ka Kondi senised kohustused, kuid tööpiirkond laieneb - eesmärgiga tuua eestlasteni järjepidevalt värskeid uudised lõunanaabritelt.

 

«Läti olulisemaid sündmusi ja arenguid olen «Aktuaalses kaameras» kajastanud ka seni, kuid nüüd teeme seda rohkem ja põhjalikumalt,» märkis Ragnar Kond.

«Küsime ja näitame, kuidas naabritel läheb, mismoodi näiteks õpetajad ligi poole võrra väiksema palgaga elavad ja kuidas peaminister Valdis Dombrovskis riiki kriisist välja toob. Eesti ja Läti majandus ning kultuurielu on tihedalt seotud, käibemaksu tõstsid lätlased ees ja eestlased järel, parteide usaldusväärsus rahva seas langes esmalt Lätis ja siis Eestis.»

 

ERR-i uudistejuhi Urmet Koogi sõnul näitab ligi aasta kestnud globaalne majanduskriis, kui tihedalt on seotud kolm Balti riiki.

«Meeldib see meile või mitte, aga reeglina vaadatakse meid ühtse regioonina. Ühe riigi probleemid on sellepärast ka teise omad. Ehk rääkides Lätist, räägime me tegelikult ka Eestist. Seetõttu on oluline, et me oma kohalolu Lätis suurendame,» ütles Kook.

 

Ragnar Kond tegi ETV-s oma esimese uudisloo «Aktuaalsele kaamerale» aastal 1981.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles