Uuenenud «Aktuaalne kaamera» alistas Kanal 2 «Reporteri»

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
«Aktuaalne kaamera»
«Aktuaalne kaamera» Foto: ERR

Eelmise nädala telesaadete esikümme pakub üllatusi – uutest saadetest ei mahtunud sinna ei «Naistevahetus» ega «Mida teie arvate?» ning «Aktuaalne kaamera» tõusis uudistesaadete liidriks.



Kui «Aktuaalne kaamera» kogus Emori andmetel 150 000 vaatajat, siis Kanal 2 uudistesaadetest pääses tabelisse vaid 139 000 vaatajaga «Reporter+».

Rahvusringhäälingu uudistejuhi Urmet Koogi sõnul ei taha ta ühe nädala näitajaid üle tähtsustada.

«Samas on muidugi tore, kui meie uuenenud saatel on rohkelt vaatajaid, sest see näitab, et muudatused on olnud õiged,» ütles ta. «Kindlasti on muutunud tugevamaks ETV õhtune programm tervikuna ja ilmselt on «Ringvaate» saade võtnud nii Kanal 2 kui ka TV 3 uudistelt vaatajaid.»

Kanal 2 programmijuhi Olle Mirme kinnitusel ei tulnud see talle üllatusena, sest «Reporter» on liikunud kella 20-lt 19-le ja selline hetkeline vaadatavuse muutus toimuvat igal kevadel ja sügisel.

«Hooaeg ei ole veel õieti alanud ja ei meil ega TV 3-l pole startinud need saated, mis «Aktuaalsele kaamerale» täiel määral konkurentsi pakuksid,» rääkis Mirme. «Hetkel, sügise alguses, loeb meile vaid see, kas «Reporter» oma ajatsoonis võidab, ja seda teeb ta rahulikult.»

Kokkuvõttes on aga Kanal 2 saateid esikümnes rohkem kui ühelgi teisel kanalil ja esikohtki on nende kõigutamatu saatejuhi Peeter Võsa päralt.

Kui TV 3 uutest saadetest kogus enim vaatajaid pühapäeval alanud «Eesti otsib superstaari», siis «Naistevahetusel» nii hästi ei läinud.

123 000 vaatajat kogunud saate produtsendi Raivo Lugima sõnul loodavad kõik tootjad, et nende saated oleksid võimalikult populaarsed. «Aga me tegime seda nii, nagu me oleme seda varemgi teinud, ja selle nimel, et olla vaadatavuse esikümnes, me üle oma varju hüppama ei hakka,» ütles ta.

Esikümnesse ei pääsenud ka Maire Aunaste palju kõmu tekitanud uus jutusaade «Mida teie arvate?», mis kogus 111 000 vaatajat. Saatejuht ise aga kinnitas, et tal on sellest täiesti ükskõik. «Vaatavad need, kes vaatavad,» ütles ta. «Sinna ei mahu palju teisi häid saateid ju ka.»

«Võsareporteriga» Aunaste enda sõnul konkureerida ei saa ega tahagi. «Kõige tähtsam on see, et meie saade oli samal ajal teiste kanalitega konkurentsivõimeline,» märkis ta ning lisas, et eriti hea meel on tal selle üle, et samal ajal TV 3 eetris olnud «Võta või jäta» kogus vaid 80 000 vaatajat.

«Mina arvasin, et see saade lööb meid kindlasti, sest inimesi huvitavad sellised rahamängud, aga tuli välja, et neil oli hoopis poole vähem vaatajaid,» rääkis Aunaste.

Reedeõhtune aeg ja septembri algus olevatki uuele saatele väga rasked proovikivid. «Ma ei arvanudki, et ma midagi rohkemat saavutan,» tunnistas Aunaste. «Aga olukord on pigem hea kui halb ja ka ETV juhtkond oli meie vaadatavusega rahul.»

TOP 10

VAADATUIMAD SAATED (36. NÄDAL)
Vaatajaid saateminuti kohta

1    VÕSAREPORTER    Kanal 2    217 000
2    5 AASTAT REPORTERIT    Kanal 2    173 000
3    PEALTNÄGIJA    ETV    172 000
4    MULTIF RATATOUILLE    Kanal 2    159 000
5    AKTUAALNE KAAMERA    ETV    150 000
6    KANAL 2 UUS HOOAEG    Kanal 2    147 000
7    EESTLANE JA VENELANE    Kanal 2    146 000
8    REPORTER+    Kanal 2    139 000
9    EESTI OTSIB SUPERSTAARI    TV 3    136 000
10    KRIMI    Kanal 2    133 000

Sihtrühm: 4-aastased ja vanemad Eesti elanikud; 31.08.-06.09.2009
Allikas: TNS EMOR, teleauditooriumi mõõdikuuring

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles