Oravad on «vallutanud» Helsingi vabaõhumuuseumi

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Orav
Orav Foto: AFP / Scanpix

Soomes Helsingis asuva vabaõhumuuseumi on «vallutanud» oravad.

Seurasaari vabaõhumuuseumi töötajate kinnitusel on oravad massiliselt sinna kokku kogunenud, kuna külastajad toidavad neid, edastab AFP.

«Oravad on avastanud, et siit on lihtne toitu hankida ning seda ka peita. Palusime külastajatel oravaid enam mitte toita, sest selle tõttu on eksponaatidega tekkinud probleeme,» lausus muuseumi kuraator Risto Holopainen.

Holopaineni kinnitusel peidavad oravad saadud toitu ettejuhtuvatesse kohtadesse.

«Oravad peidavad toitu ja meil on juba probleeme vanade majade laast- ja rookatustega, sest neisse on auke hakanud tekkima. Oravad lipsavad majadesse sisse ka avatud ustest või akendest. Juba oleme märganud, et vanu kallihinnalisi tekstiile on rebitud ning isegi puust seintesse on auke tehtud,» lisas kuraator.

Holopaineni kinnitusel tekitavad oravad oma tegutsemisega muuseumi töötajatele lisatööd.

«Püüame olukorra sellega lahendada, et külastajad ei tohi oravaid enam sööta ning töötajad hoiavad vanade majade uksed-aknad kinni,» sõnas kuraator.

Helsingi kesklinnas nelja kilomeetri kaugusel asuv Seurasaari on nii soomlaste kui ka välismaalaste seas väga populaarne ning külastajaid on palju.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles