Kas isad hakkavad tõesti imetama?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Värske avastuse kohaselt mõjutab testosteroon rinnaga toitmist.
Värske avastuse kohaselt mõjutab testosteroon rinnaga toitmist. Foto: Caro / Scanpix

Rinnaga toitmine on ala, mida siiani vaid emad hästi tunnevad, kuid ka pildike last imetavast isast võib varsti tõeks saada.

Esimese imetava mehe tiitli plaanib endale napsata rootslane Ragnar Bengtsson, kirjutab Aftonbladet.

Sarnaselt naistele on ka meestel piimanäärmed ja rinnanibud, kuid nende «käimasaamiseks» peaks neid kuus kuni kaheksa korda päevas ergutama.

Bengtssonil on kavas rinnapumba abil oma rindu nii kaua stimuleerida, kuni sinna piim tekib.

Mehe sõnul oleks eksperimendi kordaminek suur samm edasi. Ta usub, et see võib tavapärased soorollid pea peale pöörata ning pakkuda lahenduse küsimusele, kes vanematest lapsega koju peaks jääma.

Eksperiment kestab terve sügise ning selle arengul hakkab silma peal hoidma ka telesaate meeskond.

Rootsi meditsiiniülikooli Karolinska Instituudi professor Sigbritt Werner on ajalehele kinnitanud, et kummaline eksperiment võib isegi õnnestuda.

Mehe rinnast piima saamine võtab küll palju aega, kuid pika mehaanilise stimulatsiooni tulemusel tekib piim lõpuks ka meeste rinda, usub professor.

Kuigi selles valdkonnas igasugused teadmised siiani puuduvad, pole teadlase sõnul mingit põhjust arvata, et mehe rinnapiim oleks vähem toitvam kui ema rinnapiim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles