Reikopi ja Välba kesine start?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marko Reikop ja Anu Välba.
Marko Reikop ja Anu Välba. Foto: Peeter Langovits

Eelmisel nädala alanud Anu Välba ja Marko Reikopi saade jäi vaatajanumbrilt alla isegi sarjale «Kodus ja võõrsil». Sel nädalal pistab «Ringvaade» rinda «Reporteriga».



Eelmisel nädalal ühel ja samal ajal eetris olnud «Kodus ja võõrsil» kogus 94 000 ja «Ringvaade» vaid 85 000 vaatajat. Nüüd, mil ka Kanal 2 «Reporteri» algusaeg on kell 19, seisab ETV hinnatuimate saatejuhtidepaari saade silmitsi vaadatuima
uudistesaatega, mis eelmisel nädalal kogus 168 000 vaatajat.

Kanal 2 programmidirektori Olle Mirme sõnul on see suur julgustükk. «See on teada, et «Reporteri» vastu hakata ei ole lihtne, aga eks iga algus on raske ja see on nendest julge samm,» ütles ta.

ETV meelelahutussaadete toimetuse juht Mart Normet aga kinnitas, et «Ringvaate» eesmärk polegi «Reporteriga» konkureerida. «Loomulikult tahame, et meil oleks nii palju vaatajaid kui võimalik, aga meie eesmärk pole «Reporterile» ära teha,» rääkis ta. «Selge on ka see, et kuskil on eetilised piirid, mida rahvusringhääling ei ületa ja osa vaatajatest jääb seetõttu tulemata.»

«Ringvaatele» ei olegi Normeti sõnul reitingueesmärke seatud. Tema väitel on saate eesmärk tekitada ETVs vöönd, kus inimene tuleb koju, lülitab teleri sisse, vaatab esmalt «Aktuaalse kaamera» uuenenud saadet ja seejärel pakuvad Välba ja Reikop meelelahutuslikku informatsiooni.

«Ja sa ei peagi mingile muule kanalile klõpsima,» selgitas ta. «Loomulikult ei saa esimese nädala põhjal hinnata, kui hästi või halvasti läheb. Aga ma võin kindlalt väita, et «Ringvaade» on hästi käima läinud.»

Vaatajate vähesust põhjendas Normet sellega, et inimesed ei ole saadet enda jaoks veel avastanud. «Varem oli meil sellel kellaajal erinevaid saateid, mille vaadatavus on olnud alla igasugust arvestust,» tõdes ta. «Aga praeguse tulemusega oleme juba nüüd ETV positsiooni kõvasti parandanud.»

Kõige paremini on vaatajad ETV saadetest vastu võtnud «Aktuaalse kaamera». TV 3 uus uudistesaade aga 72 000 vaatajaga edetabelisse ei pääsenud.

Kommentaar

Marko Reikop
«Ringvaate» saatejuht:

Seda, miks inimesed eelistavad sarja «Kodus ja võõrsil», ei oska ma kommenteerida. Aga muutused teles ei toimu ühe päevaga, oleme oma 21. kohaga väga rahul.

Meid on üles leidnud suur hulk inimesi. Iga saadet vaatab iga tunni vältel 85 000 inimest, piltlikult öeldes on seda rohkem kui ühel Madonna kontserdil. Mõelge, Madonna kontserdil käis igaüks!

Ja mõnda lõiku saatest vaatab üle 100 000 inimese. See on suurepärane saavutus! Täna me ei pidanud kriisikoosolekut ja 21. koha tõttu «Ringvaade» saates mingeid ümberkorraldusi ei tee. Me peame seda töövõiduks. Tegelikult ka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles