«Ringvaade» külastas 13-lapselist peret

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anu Välba ja Marko Reikop
Anu Välba ja Marko Reikop Foto: Peeter Langovits

Teisipäevaõhtune ETV saade «Ringvaade» rääkis seagrippi põdenud eestlasega, katsetas maisihelbeid ning käis külas 13-lapselisel perel, kellest kaheksa last alustas täna kooliaastat.

Esmalt jutustas oma kogemusest seagrippi põdenud Anna, kes sai nakkuse külge väljamaal käies. Riski tõttu lasi ta kohe reisilt naastes testi teha. Meedias kirjeldatud rasked sümptomeid Annale ei esinenud - palavik küündis vaid 37,4 kraadini. Paranemiseks veetis ta nädal aega kodus rohtusid süües. Meediapaanika mõjutas tema suhtumist haigusesse küll, kuid surmahirmu ei tekkinud.

Teine saatelõik rääkis asendusteenistusest, millega on võimalik asendada ajateenistus, kui viimane ei sobi usulistel või kõlbelistel põhjustel. Inimesed, kes ei usu, et rahu saab saavutada relvaga, saavad tegeleda erivajadustega lastega, abistada remondi- ja muudel töödel.

Järgmiseks katsetasid kolm koolilast maisihelbeid. Spetsialist rääkis, et täiskasvanutele mõeldud vitaminiisisaldusega helveste söömine lastele halba ei tee, kuid kui vitamiinisisaldusega toite tarbitakse päeva peale palju, võib see välja lüüa lööbena. Helvestest tasub valida kõige naturaalsemad, milles on minimaalselt säilitus-, lõhna- ja maitseaineid.

«Ringvaate» reporter käis Ida-Virumaa lastekodus, kuhu on tänavu toodud kaks korda rohkem lapsi kui mullu - töö kaotanud inimestel pole enam võimalik lapsi kasvatada.

Saate teises katses osalesid kas neidu, kes olid tarbinud klaasi valget veini. Esimene joobekontroll oli mööda joont käimine, mille nad sooritasid ettevaatlikult. Teises katses pidid nad kinnisilmi sõrmega nina puudutama ning üks katsealune oli teisest veidike täpsem. Pallide ämbrisse loopimine ei kukkunud kuigi hästi välja. Alkomeetrisse puhudes selgus katsealuste üllatuseks, et nende joove oli raskem kui arvasid - 0,9 ja 0,8 promilli.

Anu Välba külastas Valgamaal Ädu külas elavat 13-lapselist pere, kellest kaheksa läksid täna kooli. Ema Kadri Toomsalu tunnistas, et pikapeale lähevad laste nimed ja sünnipäevad natuke sassi küll ning siis on abiks mobiiltelefoni märkmik. Vanaema Viive nentis, et kindlasti on Kadril raske, kuid naine on laste kasvatamisega suurepäraselt hakkama saavad. Kadri lapsi vitsaga ei karista, oma tegude üle mõeldakse järele nurgas. Miks lapsi nii palju on? «Nad lihtsalt tulevad, ma ei pea piiri,» ütles Kadri.

Saate lõpetuseks sai näha Madonna uut videot, mille esmaesitlus maailma televisioonides oli just täna.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles