Moehuvilised näevad kõige pikemat cat-walk’i

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mantel Maris Pilli kollektsioonist «Malviina» eelmise aasta ERKI moeshow’l.
Mantel Maris Pilli kollektsioonist «Malviina» eelmise aasta ERKI moeshow’l. Foto: Artur Sadovski

Homme kogunevad noored disainerid Iru Tehnoparki ERKI moe-show’le, kus näitavad Eesti kõige pikemal laval sadade modellide seljas oma pöörast loomingut.

Ebatavalises kohas pannakse püsti Tallinnas seninägematult pikk cat-walk ehk poodium, millel kõnnib koguni 250 modelli, kes näitavad 92 moelooja rõivaid. Laval saab näha nii värskete nägude kui ka tuntud tegijate nagu Kätlin Kaljuvee ja Julia Korovina loomingut.


«Selle koha kasuks otsustasime meie show iseloomust lähtudes – see on rokkivam ja mässumeelsem kui teistel moeüritustel,» rääkis ERKI moe-show üks korraldajatest Ester Kannelmäe.


Tänavu ei selgu ühtegi võitjat, küll aga valib žürii, kuhu kuuluvad näiteks moefotograaf Laura Kallasvee, kunstiteadlane Harry Liivrand ja kunstiakadeemia moeosakonna juhataja Vilve Unt, välja kolm moeloojat, kellele kingitakse professionaalne fotosessioon fotograaf Dmitri Gerassimoviga.


Ühe kollektsiooni autor sõidab 18. oktoobril Berliini Euroopa ühele olulisemale moevõistlusele Create Europe Fashion Academy Award. Disainerile makstakse kinni reis ja kohapealne elamine, antakse päevaraha ja kindlustatakse osalemine õpikodades.


«Me ei suuda moekunstnikule küll tagada Berliinis lõppvõistlusele jõudmist, ent kergendame teed sinna kindlasti,» ütles Kannelmäe.


Pärast moe-show’d kogunetakse peole Rock Cafésse, kus esineb Inglismaa produtsent MJ Cole, kes on koostööd teinud nii Mariah Carey, Tom Jonesi kui Jill Scottiga. Lisaks astuvad ERKI moe-show järelpeol plaadimasinate taha Siim Nestor, Erik Morna jpt.


Samuti näeb tantsutrupi Beyond Entertainment spetsiaalselt selleks õhtuks valminud etteastet ning suurelt videoekraanilt saab jälgida ERKI moe-show’d.


Tänavu viiendat korda toimuv moeüritus sai alguse 1982. aastal, ent keelati toona kui «viimane pornograafia» ära. Show algab homme kell 20 Iru Tehnopargis Hawaii Expressi logistikakeskuses Ämma tee 72.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles