Putin ööbib Hitleri hotellis

Inna-Katrin Hein
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa peaminister Vladimir Putin
Venemaa peaminister Vladimir Putin Foto: Reuters / Scanpix

Venemaa peaminister Vladimir Putin ja tema kaaskond broneerisid Poolas terve luksushotelli, kus kunagi ööbis ka natsi-Saksamaa diktaator Adolf Hitler.

Tegemist on Sofitel Grand Sopotiga, kirjutab STT.

Hotelli esindaja Adam Kutsha sõnul sai Putin ja ta kaaskond oma kasutusse peaaegu kõik toad, välja arvatud ühe, mis jõuti broneerida enne Venemaa valitsuse tehtud broneeringut.

Kutsha ei paljastanud, kui palju hotelli üürimine vene maksumaksjale maksma läheb. Ka ei paljastatud, millises toas Putin ööbib.

Hotelli esindaja lisas siiski, et nende hotelli kõige luksuslikum tuba kannab numbrit 226 ja seda on varem kasutanud mitmed riigipead.

Selles on ööbinud näiteks natsi-Saksamaa endine diktaator Adolf Hitler. Hilisemal ajal ka Charles de Gaulle ja Fidel Castro.

Hitler elas selles luksusviidis 1939. aasta septembris umbes nädala jagu pärast seda, kui natsi-Saksamaa 1. septembril Poolale kallale tungis.

Venemaa peaminister Putin osaleb Poolas toimuval Teise maailmasõja alguse mälestusüritusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles