Galerii: Simpel Summer Session

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Simpel Summer Session 2009
Simpel Summer Session 2009 Foto: Jelena Rudi
Eile Vabaduse väljakul toimunud ja vihma tõttu neljaks tunniks katkestatud trikirattavõistluse Simpel Summer Session pani ülekaalukalt kinni üks maailma parimaid BMX-rattureid Daniel Dhers.

Teiseks tuli Isaac Lesser Suurbritanniast, kolmandaks ning ühtlasi Baltimaade BMX-tšempioniks pärjati Viktors Kronbergs Lätist. Eesti parim trikirattur on tänase seisuga jätkuvalt Andres Lainevool.

Et Vabaduse platsil eile keskpäeval alanud Simpel Summer Session üldse finaalini jõudis, on korraldajate sõnul täielik vedamine. „Olime jõudnud kvalifikatsioonidega kolmandiku peale, kui hakkas vihma sadama ning  pargis ei olnud enam võimalik võistlemist jätkata,“ rääkis peakorraldaja Mario Kalmre.

Umbes kella 16 paiku katkestatud võistlus sai jätkuda alles taeva selginedes, ligi neli tundi hiljem. „Jäime graafikust küll kõvasti maha, kuid nii publik kui ratturid pidasid ilma paranemise ootuses vapralt vastu ega lasknud vihmal oma tuju rikkuda,“ kiitis Kalmre kohaletulnute optimismi ja lisas, et kui plats kuivatatud sai, jätkus rattapidu juba kunsttuledes Vabaduse platsil ilma kiuste eriti suure hooga.

Kokku osales Vabaduse väljakule ja Harju mäe nõlvadele massiliselt kaasaelajaid toonud trikirattavõistlusel 55 BMX-ratturit 11st riigist, neist pääses finaali edasi 9 parimat. Nagu oodata oligi, lahkus platsilt võitjana korra ka Simpel Sessioni talvisel põhivõistlusel osalenud ja kolmandaks tulnud 24-aastane Venetsueela rattur Daniel Dhers, kes on noppinud kuldmedaleid BMX-i tippvõistlustelt üle maailma. Teiseks tulnud Isaac Lesser on Eestis võistlemas käinud juba kolm korda ning jõudis selle aasta jaanuaris ka Simpel Sessioni BMX-suurfinaali. 

Vabaduse väljakul toimunud rattaheitluses olid seekord eriti võidukad lätlased, kellest pääses üheksa finalisti hulka koguni neli sõitjat: lisaks vastsele Baltimaade tšempionile ja lõpparvestuses kolmandaks tulnud vaid 16-aastasele Viktors Kronbergsile ka Andris Dembovskis, Eduards Zunda ja Oskars Zajarskis. Parimate hulka jõudsid ka Pavel Terentjev Venemaalt  ja Briti BMX-rattur Luke Padgett.

Ainsa eestlasena pääses finaali siinmail tuntuim BMX-sõitja Andres Lainevool, kes kuulutati ka Eesti parimaks trikiratturiks. Kvalifikatsioonivoorust koguni neljandana edasi pääsenud Lainevool pidi finaalis siiski kaheksanda kohaga leppima.

Seekordsel Euroopa suurimaks elamusspordifestivaliks kasvanud Simpel Sessioni "väikese vennana" tuntud suvisel võistlusel osalenud Baltimaade ja Soome ratturite jaoks tähendas võistlus uuel aastal toimuva Simpel Session’10 kvalifikatsiooni. Koos Andres Lainevooluga said põhivõistlusele eestlastest edasi Oliver Kurbas, Erik Pirn, Erik-Olev Orgo, Martin Raadik, Rasmus Paimre, Viktor Ignatenko, Ingvar Neumann ja  Joosep Nilk. Lisaks seekordsetele lõunanaabritest finalistidele kvalifitseerusid Simpel Sessionile lätlased Janis Chunchulis ja Roman Gorovoy. Leedust said edasi Deividas Budkovas ja Danielius Zidelis, Soomest Eki Vainikka ja Jukka Mäennenä.

Simpel Summer Sessioni finalistide paremusjärjestus:

   1. Daniel Dhers VEN (370p)

   2. Isaac Lesser UK (346p)

   3. Viktors Kronbergs LAT (343p)

   4. Andris Dembovskis LAT (339p)

   5. Eduards Zunda LAT (338p)

   6. Oskars Zajarskis LAT (335p)

   7. Andres Lainevool EST (315p)

   8. Pavel Terentjev RUS(312p)

   9. Luke Padgett UK(303p)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles